#Utflykta 2020

Ni skapar utflyktsmålen, vi marknadsför dem

Ta chansen att visa upp era aktiviteter genom konceptet #Utflykta 2020 som pågår mellan 1 maj och 30 september.

 

I år kommer aktiviteterna i första hand att marknadsföras digitalt via Visit Östergötlands kanaler. Vi kommer även att marknadsföra konceptet i tryckt media, exempelvis i tidningen Östgötamat och via Sommarbilagan som produceras och distribueras av Öst Media där flera av Östergötlands lokaltidningar så som Corren, NT och MVT ingår. Sommarbilagan, med en upplaga på 100.000, kommer i mitten av juni och går ut till samtliga prenumeranter av tidningarna Corren, NT och MVT samt delas ut på olika platser runt om i Östergötland. Från april och framåt kommer vi även annonsera digitalt om #Utflykta 2020 via Öst Medias kanaler.

Uppdatering 2020-03-19

Visit Östergötland kommer i möjligaste mån att genomföra planerade marknadsföringsaktiviteter för att visa upp vårt utbud för den nationella marknaden.
Det är för tidigt i skrivandets stund att se hur detta akuta läge kommer att påverka sommarsäsongen i Östergötland men vi vill ändå uppmuntra er företag, som har möjlighet att delta, att tänka i nya banor. Kan ni anpassa era aktiviteter för en utomhuspublik? Ser ni nya samarbeten kring aktiviteter?  Läs mer i Folkhälsomyndighetens Riskbedömning av evenemang och sammankomster

Hör av er till oss så snart som möjligt om ni vill ställa in er aktivitet.


Anmälan till #Utflykta flyttas fram två veckor så att fler aktörer har möjlighet att marknadsföra sina aktiviteter under konceptet. Ny deadline är 17 april.

Checklista #Utflykta 2020

  • Varje aktör har möjlighet att lägga in max tre olika aktiviteter. Minst en av dessa måste vara ny för konceptet #Utflykta
  • Varje aktivitet sker under minst tre tillfällen från 1/5- 30/9 2020
  • Aktiviteten har ett datum och är tidsatt (start- och sluttid)
  • Aktiviteten har ett pris och är inte kostnadsfritt
  • Aktiviteten genomförs om det kommer minst två personer (reservation för väder eller yttre omständigheter som gör att aktiviteten inte kan genomföras på utsatt tid ska framgå i texten.
  • Ditt företag måste ha ett konto i Basetool (kostnad 1.000 kr per år)
  • Du ansvarar själv för att materialet läggs in som evenemang i Basetool.

 

Anmäl ditt deltagande i #Utflykta 2020 HÄR

 

www.basetool.se/östergötland hittar du information om Basetool, lathund för hur du administrerar din information samt hur du anmäler dig till kostnadsfritt utbildningstillfälle. 

Deadline för anmälan samt publicering av evenemangen i Basetool är 17 april 2020.

Behöver du teknisk support när du lägger in evenemanget i Basetool går det bra att kontakta supporten direkt:
e-mail: support@basetool.se
telefon: 031-788 15 20

Tänk på följande:

-#Utflykta är inte en plats för att sälja paketlösningar, utan här handlar det om aktiviteter som går att genomföra på några timmar. Ni får givetvis erbjuda möjligheten till kost, logi etc. i anslutning till aktiviteten men får ej vara ett krav.

-En teater får inte ha med sina ordinarie föreställningar. Istället så kan man erbjuda tillfällen där man möter skådespelare, får gå bakom scenen osv. och sen addera själva teatern.

-Att hyra ut ett fordon med en karta är inte en produkt som passar. Istället så kan man ha en tur med fordonet tillsammans med en guide osv.

-Att enbart sälja mat/fika är inte en produkt som passar. Istället så kan man anordna en matlagningskurs, provsmakning osv.

-Ta inte med aktiviteter som sker under varje dag hela sommaren, då detta är ordinarie verksamhet - använd istället er #Utflyktaaktivitet som ett sätt att skapa intresse för ert företag och övrig verksamhet.

-I de fall då vi anser att dina aktiviteter är snarlika varandra kommer vi att föreslå att ni slår ihop dem.

-Konsultera gärna personalen på Visit Östergötland innan du skickar in din aktivitet. Vi förbehåller oss rätten att neka aktiviteter från medverkan i #Utflykta.

 

Vid frågor vänligen kontakta Hanna Nord:
E-mail: hanna.nord@regionostergotland.se
​Tel: 010-103 65 34