Östergötland måste upplevas

Nu lanserar vi det nya marknadsföringskonceptet "Östergötland måste upplevas" som ska skapa en röd tråd i Östergötlands marknadsföring. Här finns ett potpurri av platser som skapar minnen i hjärnskafferiet att återvända till resten av livet men tyvärr vet inte alla om det. Och det knepiga är att det aldrig går att förmedla med foto och text exakt hur fantastisk en plats är till någon som inte varit där själv. Därför ser vi ingen annan väg än att försöka vända vårt knepigaste problem till ett unikt angreppssätt: Östergötland måste upplevas.

 

Först ut blir två kampanjer, en som bygger på tre filmer samt en kampanj där fyra illustrationer symboliserar delar av Östergötlands fantastiska utbud.

Syftet med kampanjerna är att väcka nyfikenhet och plantera ett östgötskt sädeskorn i bakhuvudet på den som ser dem och är ett samarbete mellan Visit Östergötland och Markus Reklam.

Konceptmanual

För att fler ska vilja haka på konceptet med tillhörande kampanjer har vi tagit fram en manual. Här får du tips på hur du t.ex. kan göra egna inlägg i social media eller på hemsidan genom att använda samlingsbilden som finns att ladda ner från vår bildbank. Här finns också  detaljerad info om de två första kampanjerna. Vi hoppas att du blir sugen på att haka på!

Ladda ner manualen (PDF)

Konceptet med tillhörande kampanjer har hittills fått uppmärksamhet både lokalt via P4 Östergötland, nationellt via Turismnytt och Resumé och även internationellt via www.adsoftheworld.com, som väljer ut och visar upp inspirerande reklam från hela världen. Sajten har runt en miljon besökare i månaden.

"Väsen i ögonvrån", ny kampanj 2022

Att befinna sig i en skog kommer ofta med en krypande känsla av att vara iakttagen. Att något döljer sig mellan träden men du lyckas aldrig se vad det är. Nu vill vi föra över den känslan till en digital reklamskärm mitt i stan och på så sätt sprida känslan av det mytomspunna Östergötland ytterligare. Fokus för kampanjen är den mystiska östgötska naturen och dess djupa skogar.

Miljonvinst till Visit Östergötland och Markus Reklambyrå

2021-12-09

Nyligen utsågs vinnarna i Ocean Outdoors ”Digital Creative Competition” där Markus Reklambyrå tog hem första pris på två miljoner kronor med sin idé för Visit Östergötland. Läs mer

Vinnaridén som film:

Kampanjfilmer

De inledande kampanjfilmerna ska väcka nyfikenhet och tar avstamp i konceptets grundtes - Östergötland kan inte återberättas, det måste upplevas. 

De tre filmerna har rullat på TV4, TV4 Play, Youtube och Facebook. I skrivandets stund har filmerna nått över 800.000 tittare på TV4 under populära program som Nyhetsmorgon, Talang, Robinson och VM-kvalmatchen för herrar mellan Sverige och Kosovo, fått hela 130.000 visningar bara på Youtube samt över 200.000 visningar via TV4 Play! 

Konceptet med tillhörande kampanjer har hittills fått uppmärksamhet både lokalt via P4 Östergötland, nationellt via Turismnytt och Resumé och även internationellt via www.adsoftheworld.com, som väljer ut och visar upp inspirerande reklam från hela världen. Sajten har runt en miljon besökare i månaden.

Nationell uppmärksamhet när kampanjfilmer får prestigefylld utmärkelse

2021-04-30

Kampanjfilmerna "Bilresan", "Prinsen" och "Upplevelseöverföringen" har blivit utnämnda till Månadens film av tidningen Resumé och lyfts nationellt via tidningens hemsida samt i den tryckta utgåvan. Läs mer

Visit Östergötland tävlar mot Amazon i världsledande reklamtävling

2021-11-03

Visit Östergötland är nominerade i den prestigefyllda tävlingen London International Awards för sina skruvade reklamfilmer gjorda tillsammans med Markus Reklambyrå. Som ett av tre bidrag i sin kategori tävlar Visit Östergötland mot giganterna Amazon Alexa och General Motors. Läs mer

Silverplats för Visit Östergötlands kampanj i en av världens största reklamtävlingar

2021-11-18

Visit Östergötland tillsammans med Markus Reklambyrå knep silverplatsen i tävlingen London International Awards 2021, en av världens ledande tävlingar för kreativitet inom reklam och kommunikation, för de tre skruvade reklamfilmerna Bilresan, Upplevelseöverföringen och Prinsen. Läs mer

 

 

 

Kampanj illustrationer

Till vårens kampanj fokuserar vi på fyra olika illustrationer skapade av Mikael Eriksson. Varje illustration utgår från en plats i Östergötland som också representerar ett visst tema, till exempel skärgårdsromantik eller barnäventyr. Vi har valt ett manér inspirerat av handmålade filmaffischer för att förstärka den emotionella kopplingen till resmålet och understryka att det handlar om en person – vår huvudrollsinnehavares, upplevelse.

Illustrationerna kunde ses på annonstavlor i Stockholms lokaltrafik under våren 2021 och i sociala medier. På www.visitostergotland.se finns fiktiva resedagböcker från de fem huvudpersonerna, där fler östgötska resmål under varje tema finns med. Uppskattningsvis sågs kampanjen av 600.000 personer per vecka.

Silverplats för annonseringen i Stockholms tunnelbana

2021-05-27

"Reklam som får människor på perrongen att faktiskt stanna upp ska inget annat än belönas. Otippat och kul att just Visit Östergötland är avsändaren. Bra Markus! Bra kunden!"

Så lyder en av jurymedlemmarnas utlåtande när Östergötland måste upplevas knep silverplatsen i Resumés månadens kampanj i kategorin utomhus! 

Juryns motivering: Destinationsmarknadsföring är inte alltid den mest kreativa delen av svensk reklam. Det vet Visit Östergötland och Markus Reklambyrå, varför de tog fram kampanjen ”Östergötland måste upplevas”. Den för kategorin särskiljande kampanjen har redan skördat framgångar i Månadens film och utomhusenheterna hyllades av juryn för nivån på hantverket och att kunden faktiskt vågat trycka på publiceringsknappen. 

Läs mer

Visit Östergötland har chans att ta hem guld i Svenska Designpriset 2021

2021-09-02

För andra året i rad är Visit Östergötland tillsammans med Linköpingsbyrån Markus Reklambyrå nominerade i den prestigefyllda tävlingen Svenska Designpriset där årets bästa design och kommunikation utses. Illustrationerna är nu nominerade inom kategorin "Reklam-Print". 

Läs mer

 

Klicka på länken till manualen ovan för att redan nu se illustrationerna och läsa våra "besökares" dagboksinlägg. Illustrationerna går att ladda ner i vår bildbank för de som vill använda dem i sin marknadsföring eller i artiklar. Använd gärna hashtagen #östergötlandmåsteupplevas för att sprida budskapet om att Östergötland måste upplevas!

"Making of" illustrationer Östergötland måste upplevas

Så här gick det till när några av våra östgötska favoriter blev ”filmaffischer" - skapade av illustratören Mikael Eriksson.