Norrköping

Det finns mycket man förknippar med Norrköping men förutom fotboll och gula spårvagnar är nog Industrilandskapet det mest unika. Idag finns här sevärdheter som Arbetets museum, Louis De Geer konsert & kongress, Norrköpings stadsmuseum och Visualiseringscenter C, allt inhyst i det gamla, men otroligt välbevarade, textil- och pappersindustriområdet.

Det var länge sedan fabrikerna tystnade men idag sjuder området istället av liv och rörelse från lokalinvånare, studenter och turister. På Visualiseringscenter C kan du uppleva 3D-filmer i 360° i den kupolformade biografen och dissekera en 2.300 år gammal mumie med ett interaktivt visualiseringsbord.

Nordens största (och om du frågar oss bästa) djurpark Kolmården, ligger strax utanför Norrköping. Här lever över 60 djurarter och ditt besök bidrar till det viktiga arbetet för att bevara utrotningshotade djur. Ett tips är att åka den fantastiska linbanan Safari som ger dig möjlighet att se djuren från ovan. Bamses värld är extra populär för de minsta besökarna medan de lite äldre oftast ses i kön till berg- och dalbanan Wildfire, om och om igen. Inte så konstigt kanske när den är utnämnd till Europas bästa, och världens tredje bästa, berg- och dalbana! I närheten av Kolmården kan du uppleva häftig vandring vid Marmorbruket.

Missa inte heller mysiga Knäppingsborgskvarteren.

Till Upplev Norrköpings hemsida

Tips på vad man kan se och göra i Norrköping