Linköping

Östergötlands residensstad erbjuder, utöver storstadspulsen med shopping och ett myllrande uteliv, även två av Sveriges absolut bästa museer (källa: Tripadvisors användare): Flygvapenmuseum och Friluftsmuseet Gamla Linköping. Här hittar du även sevärdheter som Linköpings domkyrka, Göta kanals stolthet Bergs slussar och natursköna upplevelser längs Kinda kanal.

Flygvapenmuseum är en plats där kunskap och lek möts på ett självklart sätt. Bli pilot i flygsimulatorn eller testa hur det känns att stå mitt i en storm. Här finns en unik samling flygplan och ni bör inte missa utställningen om den svenska DC-3:a som sköts ner på 1950-talet, bärgades drygt 50 år senare för att få sin sista vila i museets källare. Med aktuella utställningar och aktiviteter, museibutik och restaurang finns det något för alla, såväl stora som små.

Följ med på en tidsresa till Friluftsmuseet Gamla Linköping och upplev hur det var att leva för hundra år sedan! Här kan du njuta av en unik miljö med trähus, kullerstensgränder, historiska trädgårdar och museer. Det finns även butiker, restauranger, caféer och boendemöjligheter. Öppet med evenemang och aktiviteter hela året men under ”Tidernas sommar”, från slutet av juni till mitten av augusti, blir historien särskilt levande, med massor av kul för hela familjen.

Till Visit Linköpings hemsida

Tips på vad man kan se och göra i Linköping