Längs Vätterns östra strand

Utmed Vättern finner du inte bara några av Sveriges mest välbesökta naturområden; Omberg, Tåkern och Varamobaden, utan även historiska platser som Vadstena och Skänninge som är så välbevarade att det kommer att kännas som om du förflyttats flera hundra år tillbaka, till tiden då hela landet styrdes härifrån.

Omberg passar lika bra för den som söker stillhet som den som letar efter äventyr. Området kännetecknas av fantastisk natur, dramatiska bergsbranter och milsvid utsikt. Naturum Tåkern ligger precis vid fågelsjön Tåkerns södra strand. Här hittar du också Prinsessan Estelles, Hertiginnan av Östergötlands, spännande sagostig.

Världens största motionscykellopp Vätternrundan startar och slutar i Motala. Här ligger även Sveriges svar på Copacabana, Varamobaden.

Vadstena brukar med sina medeltida byggnader och kullerstensbelagda gator omnämnas som en av Sveriges mysigaste småstäder. Här kan du träffa kungligheter från en svunnen tid på Vadstena Slott och besöka Vadstena Klosterkyrka och Birgittas kloster, ett måste för pilgrimer från världens alla hörn.
Missa inte heller klosteruinen Alvastra, medeltida Skänninge och Hästholmens hamn med svårslagen utsikt över Vättern.

Se våra reseförslag på Tripadvisor

Turistservice