Kinda kanal

Välkommen till sagolikt vackra Kinda kanal. En 80 kilometer lång, lummig oas som erbjuder naturupplevelser både på vatten och på land, året om. I och med bra kommunikationer med både tåg, buss, bil och flyg, är området perfekt för en helg eller långhelg med fokus på vandring, paddling, cykling eller att bara vara.

Kinda kanal sträcker sig från sjön Roxen strax norr om Linköping till orterna Horn och Hycklinge vid sjön Åsundens södra strand. Kanalen har ända sedan år 1871 varit en viktig och vacker väg genom hjärtat av Östergötland. Den då nya transportleden skapade nya möjligheter för handel och kommunikation genom att förbinda skogsbygderna i söder med jordbruksslätterna i norr, och bidrog till områdets utveckling.

Kombinera övernattning och mat på något lokalt hotell eller pensionat med en vandrings- eller paddlingsupplevelse i naturen och en kryssning med passagerbåten M/S Kind. Bra utgångspunkter för upplevelser i området är orterna Linköping, Rimforsa, Kisa, Horn och Björkfors.

Kryp ner i grottsystemet Trollegater om du törs… Ett grottsystem av gångar som tillsammans är hundra meter långt!

Kinda kanal 150 år 2021

Kinda kanal har i 150 år bundit samman Linköping och Kinda och firar detta i år med extra många upplevelse tillsammans med små och stora lokala aktörer längs den 8 mil långa kanalen.

Läs mer om jubileet

Läs mer på Kinda kanals hemsida

Turistservice