Kinda kanal

Välkommen till en verkligt vacker och viktig vattenväg, som i år firar 150-årsjubileum! Kinda kanal är en åtta mil lång lummig oas, som bjussar på naturupplevelser både på vatten och land – året om. Och i år firar vi kanalen med extra mycket äventyr och kuligheter, tillsammans med små och stora lokala aktörer.

Kinda kanal sträcker sig från sjön Roxen, som ligger strax norr om Linköping, till Horn och Hycklinge som ligger vid sjön Åsunden. Och det har den gjort ända sedan 1871, då kanalen anlades för att förbinda skogsbygderna i Östergötlands södra delar med jordbruksområdena i norr. På så sätt fick man man bättre businessmöjligheter för hela landskapet – och som en bonus skapades ett nytt sätt att njuta av Östergötland.

Kinda kanal är ett alldeles utmärkt resmål för den som är sugen på en njutig, eller äventyrlig, helg – eftersom kommunikationerna med såväl buss och bil som tåg och flyg är bra. Här kan du vandra, paddla, cykla – eller bara glida runt och existera. Kanske i kombination med en kryssning med m/s Kind – eller ett besök i grottsystemet Trollegater, om du vågar?

Bra utgångspunkter för ditt besök längs Kinda kanal är Linköping, Rimforsa, Horn, Kisa och Björkfors – och självklart finns det gott om övernattningsmöjligheter på lokala hotell, pensionat och vandrarhem längs hela kanalen.

 

Läs mer om Kinda kanal 150 år

Läs mer på Kinda kanals hemsida

Se våra reseförslag på Tripadvisor

Turistservice