Evenemang

Crusellserien: Beethoven 250+1

Konsert & Kongress, Linköping   -  En del av: Konsert & Kongress

Camerata Nordica 
Crusellkvintetten 
GotlandsMusikens Orkester 
Violinsolist och dirigent: Colin Scobi 

Program
Ludwig van Beethoven Ouvertyren till Coriolanus
Ludwig van Beethoven Violinkonsert
Ludwig van Beethoven Symfoni nr 5


År 2020 var det 250 år sedan kompositören och pianisten Ludwig van Beethoven föddes i tyska Bonn. Han verkade huvudsakligen inom den klassicistiska traditionen, men rörde sig även in i romantiken och kom att bli en av historiens mest betydelsefulla och respekterade tonsättare. Trots att hans egen hörsel gradvis försämrades med åldern fortsatte han ständigt att komponera, även efter att han blivit helt döv. Bland de många underbara verk han lämnat efter sig är de tveklöst mest kända Beethovens nio symfonier. 

Då jubileumsåret 2020 kom att bli pandemins år, firar vi nu i stället Beethoven 250+1 genom en storslagen, symfonisk konsert. Satsningen är ett unikt samarbete med Crusellkvintetten från Östgötamusiken och Camerata Nordica från Kalmar Läns Musikstiftelse och GotlandsMusikens Orkester. En skara på inte mindre än 38 professionella musiker bjuder på tre olika verk av Beethoven. 

Läs mer om konserten på www.ostgotamusiken.se

Boka

Prisinformation

Biljettinfo
Detta är tredje konserten i Crusellserien men på grund av rådande pandemi kan vi ännu inte erbjuda abonnemang som tidigare. Endast lösbiljetter säljs till denna konsert. 

Biljetter säljs på Linköping Konsert & Kongress, tel 013-190 00 00 eller ticketmaster.se

Priser
Ordinarie 350:-
Pensionär eller medlem i vänföreningen 295:-
Studerande (med studentlegitimation)  100:-
Barn under 18 år 50:-