Evenemang

Historisk guidning i Björkfors

Valö Cafe & Festplats, Linköping   -  En del av: Valö Cafe & Festplats

Håkan Johansson berättar bl a om kvarnens, sågverket och Kinda Kanals betydelse för Björkfors. Sen följer en promenad där det berättas om husen, affärerna och livet i byn.
Avsluta med kaffe/te och Valö`s Räkmacka
Samling: Båtklubbens brygga i Björkfors.

Prisinformation

175 kr per person

Fakta

Sommarserveringen ligger på en ö i naturskön miljö i anslutning till en festplats med dansbana.  En gångväg över vattnet leder till en badplats med brygga och hopptorn, fortsätter man vidare kommer man till cafét som ligger i vacker sommaridyll.
Gäster återkommer långväga för den omtalade ”räkmackan” som alltid serveras nygjord.

 Vi är en del av Kinda Mat och jobbar medvetet och i möjligaste mån med lokala råvaror som t ex hamburgare, viltkött och grönsaker. Det finns även flera alternativ för den som föredrar veganskt eller vegetariskt. I år har vi en egen lucka för våra gäster som bara vill ha en fika eller något från vår glassmeny.
Med fullständiga rättigheter kan vi servera ett glas mousserande, öl eller vin i sagolik natur. Vid ostadigare väder finns ett antal sittplatser i ett ombonat uterum.

Trampbåt och roddbåt finns att hyra. Det utgår en vandringsled på Korpbergets branter från Valö´s parkering, den är brant men det finns rep att ta sig upp med, där kan man ansluta till vandringsleden som går från Björkfors till Idhult. Trakterna kring Björkfors är vackra utflyktsmål som låter dig njuta av naturen vare sig du kommer på cykel, moped, motorcykel, bil eller båt.
Kommer man med husvagn eller husbil finns det en uppställningsplats ca 200 m från Valös parkering.

Varmt Välkomna till Vackra Valö önskar Susanne med personal

Vägbeskrivning

Parkera bilen vid Björkfors brygga, där möter Håkan Johansson upp er. Efter guidningen åker ni till Valö för att avnjuta en kaffe och räkmacka.