Evenemang

Bland Drakar och dragqueens

Linköping, Norrköping

Succéprojektet där några av landets mest erkända dragartister framför sagor för barn. Passar åldrarna 3-7 år.

Barn lär sig könsroller tidigt. I sagorna får de läsa om söta hjälplösa prinsessor och starka modiga prinsar. Samtidigt ökar mobbing och utanförskap. Det vill författaren och konstnären Petter Wallenberg ändra på. Han har skapat den hyllade föreställningen Bland drakar och dragqueens, där de kända svenska dragartisterna Robert Fux, Carnita Molida, Inga Tvivel, Henrik Johansson och Per Öhagen framför sagor för barn.

Samtliga artister är etablerade skådespelare och pedagoger och varje sagostund är som en konfettibomb av glitter och könsöverskridande förvandling som bjuder in till lek och engagemang i sagornas förtrollande värld.

Efter succén med den fullbokade premiärsäsongen på Stadsbiblioteket i Stockholm är det nu dags för barn i hela Sverige att få ta del av detta färgsprakande projekt. Hösten 2020 har turen kommit till Norrköping och Linköping!

Norrköping, Stora teatern (Café Gycklaren)
4 och 11 oktober 2020 kl. 11.00

Linköping, Stora teatern (övre foajén)
29 november och 6 december kl. 11.00

Boka

Prisinformation

100 kr för ett barn och en vuxen
50 kr per ytterligare barn
OBS Endast en medföljande vuxen

Fakta

REKOMMENDERAD ÅLDER

Passar barn i åldrarna 3-7 år (i vuxens sällskap). Barnen får gärna prata och tänka högt under sagostunden, vi uppmuntrar till samtal och interaktion.


SAGOSTUNDENS LÄNGD

Cirka en timme


BILJETTPRIS

100 kr för ett barn och en vuxen
50 kr per ytterligare barn