Evenemang

Halal teater

Norrköping

En pjäs om identitet, tro och om att försöka att passa in.

Linköpingsbon Diyari Mahmoud kom till Sverige 1992 efter kriget i norra Irak. Han är kurd och växer upp i en familj utan religiös tro, men blir under sitt tonårsliv mobbad för att han är muslim. Diyari försöker passa in och när han går ut gymnasiet har han en enorm identitetskris – ett resultat av mobbningen men också av en splittrad familj. Alkohol och droger blir ett sätt att fly vardagen.

Först när Diyari kommer i kontakt med sin egen tro lyckas han lämna det destruktiva livet bakom sig och utbildar sig till elkraftsingenjör. I en ständig kamp för att fortsätta finna sig själv som människa omges Diyari av kollegor, familjemedlemmar och vänner som har förutfattade meningar om honom och hans religion. Allt detta samtidigt som han lider av panikångestattacker.

Halal Teater är en humoristisk pjäs som visar hur tragedi kan förvandlas till komedi.

Diyari Mahmoud utsågs av P4 Östergötlands lyssnare till Årets östgöte 2019 ”för att han får Sverige att skratta och för att han slår hål på fördomar och stereotyper.” Diyari driver kontot Halal Komedi, som följs av hundratusentals människor i sociala medier.

Prisinformation

UTSÅLD

Ordinarie 100 kr
Ungdom (t.o.m. 25 år) och student 50 kr
Abonnent 80 kr

Res med kollektivtrafiken

Fakta

UTSÅLD

SPELDATUM

Norrköping, X-scenen (Repslagaregatan 9)

20 november - 11 december 2020


SPELTIDER

Spelas onsdag - fredag kl.19.00, lördag kl.18.00 och söndag kl.16.00