Evenemang

Barnens söndag

Linköping

Upplev dans, musik och teater med familjen på våra kulturscener i vår! Varje vår och höst bjuder Linköpings kommun in till ett antal söndagar med teater, dans och musik för de yngsta.

 

Till våra kulturscener kommer nationella och lokala teatergrupper med vana att möta den unga publiken. Föreställningarna vänder sig till barn i åldern 2 till 10 år och visas på söndagar kl 15.00 från september till december.

Program hösten 2020

Samtliga föreställningar spelas med start klockan 15.00

Söndag 20 september på Skylten (Södra Oskarsgatan 3A)

Stjärnor - en rymdresa

En humoristisk föreställning om orsak och verkan.

Följ med oss på en rymdresa genom rymden. Vad består stjärnor av, hur långt borta ligger dom? Dom har alltid funnits med i våra sånger och berättelser. Vårt rymdäventyr är fullt av sång, dans och förunderliga fakta.
Med Pygméteatern
Ålder: från 3 år

Söndag 27 september på Saga-Teatern (Borgmästaregatan 9)

Klä på klä av 

Vardagskomik och en igenkännbar situation med något av det första vi lär oss: att ta på kläderna. Hur gör jag? Vem blir jag? Och varför är det så svårt att hitta strumporna?  
Med Teater tre
Ålder: 2 - 4 år

Söndag 11 oktober på Saga - Teatern (Borgmästargatan 9)

Farbror Skrot - Längtan efter en vän 
 

En varm och musikalisk berättelse om vänskap. Farbror Skrot har alltid mycket att göra men han saknar en riktig vän, en vän som kan hjälpa honom, en vän att prata med. Men en dag får han en idé...

Med Teater Leo
Ålder: 4 - 9 år

Söndag 18 oktober på Sagateatern (Borgmästaregatan 9)

Clownernas Allsång 

Vad händer när saften tar slut, boken tar slut och dagen går mot natt? Kan man lära sig att flyga? Vilken årstid kommer efter våren? I samspel med barnen sjunger vi oss igenom livets frågor i stort och i smått. Kända och nyskapade barnvisor i rörelse och sång tillsammans med Clownerna. Ackompanjemang av dragspel och andra instrument.

Med Teater Laikos
Ålder: 3 - 7 år 

Söndag 25 oktober på Sagateatern (Borgmästaregatan 9)

Bakverk 

Tre sockerbagare skapar bakverk med kavlar, dans och deg. I denna humoristiska föreställning möts dikt och dans bland prinsesstårtor och sockertoppar. Följs av dansverkstad med barnen. 
Med Danskompaniet Jelinek
Ålder: 3 - 8 år 

Söndag 1 november på Sagateatern (Borgmästaregatan 9)

I vår sånglåda  

Visuell och skönt knasig musikföreställning för de allra minsta. Plötsligt en dag står den bara där. En helt förtjusande och magisk låda - fylld med fantastiska såner och en massa roliga saker att upptäcka. Nyfikenhet, fantasi och musikglädje står i centrum. 

Med Kompani Dagg
Ålder: 1-5 år

Söndag 15 november på Sagateatern (Borgmästaregatan 9)

Vart tog min igloo vägen?  

Ett magiskt arktiskt äventyr! I en interaktiv, musikalisk föreställning reser Oolik genom snöstormar, över oceaner och in i våra hjärtan. 

Med Boulevardteatern
Ålder: 4 - 10 år

Söndag 29 november klockan på Sagateatern (Borgmästaregatan 9)

Tidsfördriv

Med musik, akrobatik och fantasi tar Kompani Kläng oss med till en värld där allt handlar om att hitta leken som försvann. Alla vill leka, alla ska få leka, alla behöver leka! 

Med Kompani Kläng 
Ålder: från 3 år

Söndag 6 december på Sagateatern (Borgmästaregatan 9)

Julshow

Som alltid vid den här tiden innan jul är det full fart i tomteverkstaden med Östgötabandet och vi får höra många av våra mest kända och omtyckta julsånger tillsammans med Maria Olofsson och Ola Lager. 

Med Östgötamusiken
Ålder: 4 - 9 år

 

Prisinformation

70 kr/biljett

Biljetter kan förbokas på www.linkoping.se/barnteater

Res med kollektivtrafiken