Evenemang

Nabucco

Gusum, Valdemarsvik

Opera. Live på bio från Metropolitan, New York. 2 h och 50 min.

Upplev Polarprisvinnaren Anna Netrebko i Verdis maffiga opera om det forntida Babylon. 8 maj 2021 livesänds Nabucco från Met i New York till biografer i hela Sverige.

Anna Netrebko befäster sin plats som en av historiens mest spännande dramatiska sopraner och lägger prinsessan Abigaille till sin redan imponerande serie Met-roller.
Barytonen George Gagnidze är den tyranniske härskaren Nabucco, tillsammans med mezzosopranen Varduhi Abrahamyan som Fenena. Tenoren Najmiddin Mavljanov gör Ismaele och basen Dmitrij Belosselskij är Zaccaria. Marco Armiliato dirigerar Mets episka uppsättning.

Framgången för Verdis tredje opera gjorde den 28-åriga kompositören världsberömd. Det är ett gripande drama om det gamla Jerusalems fall i händerna på Nebukadnessar (Nabucco). Musiken och Verdi själv blev del av en passionerad patriotisk glöd som kulminerade med skapandet av den moderna nationen Italien. Särskilt kören med de hebreiska slavarna (”Va, pensiero”), där israeliterna uttrycker sin längtan efter sitt hemland, kom att symbolisera Italiens ambitioner om nationell enhet.

Prisinformation

260 kr.