Boende

Ödeshögs vandrarhem

Ödeshög

Det är den ideella föreningen Ödeshögs Hembygdsförening, som äger och driver Ödeshögs Vandrarhem. Vandrarhemmets verksamhet är öppet årligen under sommar säsongen maj till och med september månad. Vi är anslutna till Svenska turistföreningen och motsvarar deras kvalitetskrav. Vårt ändamål med verksamheten är att erbjuda prisvärda övernattningar i äldre fin kulturmiljö.
Totalt har föreningen 11 rum med 35 bäddar för uthyrning, fördelade i fem byggnader. Vandrarhemmet har flera slag av varierande logi och övernattningsmöjligheter. Vi kan uthyra, stugor, enkelrum, sovsalar med två, fyra eller fem, sängar, eller rum med våningssängar.
Våra byggnader
Granliden, vandrarhemmets största fastighet, har sju inredda rum för uthyrning. Fastigheten har tidigare varit huvudbyggnaden till en kronoskattegård med anor från 1700-talet.
Slöjdvillan är byggd i fornnordisk stil. Fastigheten har fem rum för uthyrning. Den har tidigare varit skollokal för många Ödeshögsbor som lärt sig snickaryrket från grunden.
Blockhuset är ett timrat blockhus uppförd av hembygdsföreningen i egen regi under 1980-talet. Det används idag för vandrarhemmets rumsuthyrning.
Kiosken är en timrad byggnad som används som uthyrningsrum till vandrarhemmet samt till kiosk vid föreningens olika arrangemang.
I Blockhus och Kiosk tar vi även emot gäster med husdjur välkomna!

Fakta

Öppet 2020
1 maj - 15 september

Reception
Incheckning kl.16:00 - 18:00 under högsäsong.
Övriga tider enligt överenskommelse/telefon.

Frukost
Kl 08:00-10:00.

Centrum 300 m.

Boka via telefon 0141-20 99 00

Vägbeskrivning

Till Ödeshögs vandrarhem tar du dig som bilist genom att svänga av till Ödeshög från E4:an eller ännu hellre från Turistvägen Omberg-Tåkern-Gränna.