Paket/Erbjudande

Fotoworkshop bland öarna

Sankt Anna, Söderköping   -  En del av: Paddeläventyr i Sankt Annas & Gryts skärgårdar

Prisexempel

13000 kr
Sexdagars fotokurs bland öarna
Visa alla priser
Fotokurs i Sveriges vackraste kustlandskap. Glid fram bland tusentals öar i Sankt Anna och Gryt och se världen i ett nytt ljus genom din kameralins.

AVANCERAD FOTOGRAFI


Vårt mål är att öva upp ett kreativt öga genom workshops om inställningar, ljus, olika typer av fotografering, hur vi närmar oss en scen eller ett motiv och hur vi anpassar oss till begränsningar.

Det bästa med fotografering är det alltid går att lära sig mer. Alla är välkomna på den här resan, från amatörer till erfarna fotografer. Allt du behöver är en DSLR kamera. Vi upptäcker vad som krävs för att skapa fina balanserade foton, och jobbar på vår personliga fotografiska stil, tillsammans!

BÄSTA TIDEN PÅ ÅRET

Början av September bjuder på det absolut bästa ljuset för fotografering i skärgården. Och tiderna för soluppgång och soldnedgång är perfekta för “golden hour”, “blue hour” and natthimmelsfotografi.

FOTOBEARBETNING

Efter vårt paddlings- och campingäventyr spenderar vi en halv dag med redigering i mysiga stugor nere vid vattnet. Vi lär oss fotografiers cykliska natur, hur våra planer för redigering påverkar vår initiala kreativa approach.

MÖT ROB MCNAMEE

Den här fototuren är ett samarbete med fotografen Rob Mcnamee, som bland annat leder fototurer i Abisko vintertid. Nu tar han sina skills till vackra Sankt Anna och har skapat ett unikt upplägg med fotoworkshops bland öarna.

Rob är ursprungligen från England och har under de senaste åren gjort en total djupdykning i svenskt friluftsliv. Han har guidat flerdagars kajakexpeditioner i Sankt Annas och Gryts skärgårdar i många säsonger, och under vintrarna bor han i Abisko och leder fotograferingsexkursioner med fokus på vildmark och norrsken.

Efter en universitetsexamen i Filmproduktion och Fotografi, arbetade Rob i flera år som filmfotograf (Director of Photography) för ett företag som skapar miljöfilmer. Det naturliga steget vidare var ett kombinera hans två passioner – natur och foto!

Rob har också mycket erfarenhet av vildmarksmatlagning, plockning av ätbart i naturen och träsnideri. Hans passion for foto och naturen smittar verkligen av sig och det är alltid en rolig och inspirerande upplevelse att spendera tid med Rob i det fria.

Datum: 2-7 sep

Gruppstorlek: Max 8 personer

Ålder: Från 18 år

Ansträngningsnivå: Medium

Förkunskaper: Kajaknybörjare är välkomna!

Fotografering: Amatörer och erfarna är välkomna. DSLR kamera är obligatorsikt, ta med en laptop för efterarbete om du har en. Annars har vi laptops att dela till låns.

Prisinformation

Pris per person: 13000 kr

Ingår: 

  • Fotoguide Rob Mcnamee och kajakguide
  • 5 dagar workshops, paddling och fricamping
  • En dag/natt i stugor, 2 personer per stuga, varsitt enkelsrum. Workshop om fotobearbetning.
  • Förstklassig paddlings- och campingutrustning.
  • Extra komfort – uppblåsbart liggunderlag, kudde och stol
  • Frukost, lunch, fika och middagar.
  • Måltidsdryck, kaffe & te
  • Skjuts tur och return Norrköping-Sankt Anna

Vägbeskrivning

Möt oss nere vid iläggsplatsen på Nedre Yxnö. Vi förvarar din bil säkert vid vår bas och skjutsar tillbaka dig efter resans slut.

Åk mot Söderköping.

Alldeles söder om Söderköping, ta väg 210 och följ skyltar mot S:t Anna.

Passera “Lagnöbron“, och ta vänster efter ungefär 500 meter vid skylten mot “Mons Friluftsby“.

Fortsatt rakt förbi nästa skylt mot “Mons Friluftsby” och följ vägen cirka 3 kilometer.

Ta höger vid skylt “Do the North iläggsplats/kayak launch”.

Faciliteter

  • Kanotuthyrning