Se och göra

Paddeläventyr i Sankt Annas & Gryts skärgårdar

SANKT ANNA, Söderköping

Prisexempel

4600 kr
4 dagars självguidad paddeltur
Visa alla priser

Vi ordnar med all utrustning för paddling, camping och matlagning, varenda pinal. Vi använder prylar av extremt hög kaliber som verkligen är väl mastiga att kosta på sig själv.

Hos oss får ni ett bekvämt och smidigt äventyr oavsett väder och vind, och det enda ni behöver ta med är lite kläder och en kamera!

Iläggsplats på Nedre Yxnö i Sankt Anna. Flera olika slutpunkter att välja mellan, vi skjutsar tillbaka er till basen eller till Norrköping efter resans slut. De flesta turerna tar sig hela vägen ned till Fyrudden!

Stabila men snabba dubbelkajaker för nybörjare med mycket plats för mat och utrustning. Singelkajaker för erfarna paddlare.

Självguidade kajakexpeditioner

Inför våra självguidade expeditioner får ni utförliga instruktioner om ungefär 2-3 timmar. Vi ser till att ni är helt redo för ett flerdagars paddeläventyr på egen hand. 

Vi visar hur all utrustning fungerar, hur man bäst packar kajaken och går igenom Allemansrätt, intressanta besöksmål och paddelteknik. Sist lär vi ut navigering med sjökort och kompasser. Med er får ni vår guidebok med ännu mer information.

4-8 dagar. Säsong 25 maj - 30 sep. Börja resan måndag-torsdag eller lördag, avsluta resan måndag-söndag.

Guidade turer

Alla våra guidade resor är garanterade avgångar med max 8 deltagare. 

Vår guidade kajakexpedition är en fantastisk 5-dagarstur genom Sankt Annas och Gryts finaste områden. Extra fokus på paddling i ytterskären och kul gemenskap. Rutinerade kajakguider, utrustning av toppkvalitet, alla måltider och skjuts tur och retur Norrköping ingår. Avgångar juni-sep.

Vårt stora kulinariska äventyr är helt ensam i sitt slag. Avancerad matlagning över öppen eld. Lokala ingredienser från lantgårdar, fiskare, jägare och gårdsbutiker i trakten. Vi plockar ätbart i naturen och använder i våra utsökta rätter. Skärggården har så mycket mer att bjuda på än bär och svamp! Ledd av vildmarkskock och kajakguide.
Avgångar juni & sep.

Fotowoshop bland öar är en verkligt unik fotokurs. Paddel- och campingtur till specialutvalda öar för fotoworkshops om inställningar, ljus, olika typer av fotografering, hur vi närmar oss en scen eller ett motiv och hur vi anpassar oss till begränsningar. En dag/natt i stugor vid vattnet där vi lär oss redigera vårt fotomaterial. Ledd av professionell fotograf och kajakguide.
Datum: 2-7 sep.

Prisinformation

Självguidad kajakexpedition: 4-8 dagar från 4600 kr vuxen/3600 kr ungdom 12-17 år

Guidad kajakexpedition: 5 dagar, 9400 kr per person

Vårt kulinariska äventyr: Avancerad matlagning över eld, verkligt lokala ingredienser, plockning av ätbart i naturen. 4 dagar, 12400 kr per person

Fotoworkshop bland öarna: Paddel- och campingtur till specialutvalda öar för fotoworkshops om inställningar, ljus, olika typer av fotografering, hur vi närmar oss en scen eller ett motiv och anpassar oss till begränsningar. En natt i stugor där vi lär oss redigera vårt fotomaterial. 6 dagar, 13000 kr

Fakta

Etablerade 2004.

Stort fokus på hållbar naturturism.

Vägbeskrivning

Möt oss nere vid iläggsplatsen på Nedre Yxnö. Vi förvarar din bil säkert vid vår bas och skjutsar tillbaka dig efter resans slut.

Observera att du måste boka i förväg.

Vägbeskrivning:
Åk mot Söderköping.
Alldeles söder om Söderköping, ta väg 210 och följ skyltar mot S:t Anna.
Passera “Lagnöbron“, och ta vänster efter ungefär 500 meter vid skylten mot “Mons Friluftsby“.
Fortsätt rakt förbi nästa skylt mot “Mons Friluftsby” och följ vägen cirka 3 kilometer.
Ta höger vid skylt “Do the North iläggsplats/kayak launch”.

Faciliteter

  • Kanotuthyrning