Evenemang

Kajakpaddling prova-på i Medevi

Vadstena, Motala

Fler och fler vill ha en introduktion till kajakpaddling innan man ger sig ut på egen hand, eller kanske följer med på en guidad paddling. Eller så har du nyligen köpt en egen kajak men vill träna mer på att välta med kajaken och komma i den igen? Behoven kan se olika ut - men vi hjälper er med det ni vill träna på!

Platsen för detta är huvudsakligen Medevi, någon mil norr om Motala. Här är vi skyddade i den stora viken, och har dessutom en fin sandstrand under oss så det är lätt att gå i och upp med kajaken. Om ni under en privat prova-på har andra önskemål om plats så löser vi det också.

Våra olika prova-på:
Grundläggande:
Hantera kajaken på land, vad packar man med, hur lägger man i kajaken, hur kommer man i och ur kajaken. Hur sitter man i kajaken, hur paddlar man framåt, bakåt och i sidled. Den här kursen kan kombineras med "Blöta övningar" nedan.
Blöta övningar:
Om ni vill träna på att välta med kajaken så gör vi det. Man kan till en början sitta ovanpå kajaken och tippa med den så blir man knappt ens blöt i håret. Vi tränar också olika sätt att komma tillbaka in i kajaken - på egen hand eller med hjälp av en kompis.

Denna aktivitet är en del av #Utflykta 2020. Hitta fler spännande utflykter här!

Boka

Prisinformation

inkl hyra av paddelutrustning och prova-på-kurs med guide. 

Res med kollektivtrafiken

Från Medevi Brunn ner till bryggan är det ca 2km att gå.

Fakta

Fakta om turen:
Bekvämlighetsnivå: 4 av 5
Aktivitetsnivå: 5 av 5.
Svårighetsgrad: Grundläggande: 3 av 10 = Grön aktivitet vilket är "Lätt", Blöta övningar : 5 av 10 = Blå aktivitet - "Lagom" samt Teknikträning: 8 av 10 = Röd aktivitet vilket är "Medelsvår"

Kommande paddlingar (och bokas senast):
Under juli-augusti har vi prova-på paddlingar dagligen med tema Grundläggande samt den frivilliga delen Blöta övningar. Dessa bokas minst 48 innan start.
Vill ni istället boka en alldeles privat paddling med guide, eller om ni vill ha en fortsättningskurs med teknikträning som roll och stöd - maila oss då på info@woodsandwater.se

Privatkurs
Ibland vill man har en privatkurs, med eller utan egen kajak. Det löser vi!
En privat kajakkurs på 2-3 timmar för 1-2 personer kostar 1499kr exkl. kajaker. Vill man hyra kajak är priset +280kr/kajak.

Medtag
Ombyte - du kommer säkert bli blöt... och törstig, så tag med lite vatten och kanske lite snacks också.

Bra att veta
Vindar
Om det skulle blåsa alldeles för mycket så behöver vi flytta på oss eller ställa in. Ni erbjuds då ett nytt datum eller får tillbaka pengarna om ni hellre vill det. Vi tar beslut om detta 1-2 dagar innan, då vi ser hur vädret blir.

Minst/Max antal deltagare
Minst 3st - max 8st

Gruppbokning
För 4st eller fler betalande kan vi öppna upp en tur bara för er, på en tid som vi kommer överens om. Maila oss på info@woodsandwater.se eller ring 0730-289 290 så pratar vi mer om det!

Vägbeskrivning

Medevi ligger några mil norr om Motala. Oavsett om du kommer till Medevi från norr eller söder - så i höjd med Hotell Medevi Brunn, sväng ner mot Odensberg och kör 2km hela vägen ner till vattnet. Vägen tar slut vid en parkering med en stor brygga där det även står en grön box. Det är här vid gröna boxen märkt "VätternKajak" som vi möts upp.