Evenemang

Skogsbad på Omberg

Väderstad, Ödeshög

Välkommen att följa med på skogsbadsguidning - en unik och välgörande naturupplevelse i de vackra skogarna i Ekopark Omberg utanför Ödeshög.

Under ungefär 3 timmar upplever vi skogen tillsammans på ett annorlunda och avstressande sätt. Genom enkla och speciellt utvalda aktiviteter guidas du till närvaro, återhämtning och fördjupad kontakt med dig själv och naturen. Skogsbad innebär inte att simma eller bada i vatten som en del tror, utan är en aktivitet på torra land i skogen. Skogsbad att har sitt urspung i Japan där det är en mycket populär aktivitet. Själva ordet skogsbad är en översättning av den japanska termen shinrin-yoku, vilket betyder "att bada i skogens atmosfär". 


Upplevelsen är kravlös och du kan hela tiden anpassa de aktiviteter som erbjuds så att de passar för dig. Guidningen är inte fysiskt ansträngande, du behöver bara kunna röra dig i långsamt tempo i skogsmiljö och vara klädd väl anpassat för stillsam utomhusaktivitet i rådande väderlek. Vi kommer inte gå långt, ofta inte mer än sträcka på max 1-2 kilometer under hela guidningen.


Välkommen att anmäla dig så snart som möjligt för att vara säker på att få en plats - antalet deltagare i varje grupp är begränsat till endast ett fåtal för att ge en avslappnad och personlig upplevelse med gott om eget utrymme i skogen. 

Att uppleva naturen genom sina sinnen i utomhusmiljö är en aktivitet som i sig innebär att komma bort från trängsel och riskmiljöer för smittspridning. Utifrån det rådande samhällsläget med Covid19 görs också ytterligare anpassningar av upplevelsen för att skapa en avslappnad och trygg miljö. Antal deltagare i gruppen kommer tex att begränsas till endast ett fåtal personer och vi kommer vara noga med att hålla personavstånd till varandra under vår stund i skogen.

För mer information och aktivitetsdatum: www.upplevskogsbad.se


Anmälan görs på epost till ew@irelation.se. Meddela till vilket datum och hur många personer du vill anmäla. Om du har några särskilda behov eller frågor så skriv även detta. Du kommer få bekräftelse med mer information om upplevelsen och uppgifter runt betalning när anmälan tagits emot.

För det fall upplevelsen tex på grund av oväder behöver ställas in av arrangören sker återbetalning eller kostnadsfri ombokning till ett senare datum.


Vi ses i skogen!

Prisinformation

390 kr per person