Se och göra

Upplev skogsbad på natursköna Omberg

Väderstad, Ödeshög

Upplev naturen på ett nytt sätt - följ med på en unik och välgörande guidad upplevelse i de vackra skogarna i Ekopark Omberg utanför Ödeshög.

Vad är skogsbad?

Skogsbad, eller skogsterapi, är en lugn, sinnesbaserad upplevelse i vacker naturmiljö. Det handlar inte om att simma eller bada i vatten som en del tror, utan är en aktivitet på torra land i skogen. Med hjälp av enkla aktiviteter särskilt framtagna för att ge en unik naturupplevelse guidas deltagarna till ökad närvaro, återhämtning och fördjupad kontakt med naturen. Skogsbad skiljer sig från andra sätt att vara i naturen och beskrivs av många deltagare som en avstressande, välgörande och glädjerik aktivitet.

Att delta i en skogsbadsguidning är en kravlös upplevelse som pågår i ca tre timmar och som passar de flesta människor.

Skogsbad har sitt ursprung i den japanska praktiken shinrin-yoku, vilket betyder "att bada i skogens atmosfär" Praktiken grundar sig i forskning runt naturens positiva påverkan på både vår fysiska och psykologiska hälsa. 

Att uppleva naturen genom sina sinnen i utomhusmiljö är en aktivitet som i sig innebär att komma bort från trängsel och riskmiljöer för smittspridning. Utifrån det rådande samhällsläget med Covid19 görs också ytterligare anpassningar av upplevelsen för att skapa en avslappnad och trygg miljö. Antal deltagare i gruppen kommer tex att begränsas till endast ett fåtal personer och vi kommer hålla ordentligt personavstånd till varandra under vår stund i skogen. 

Bokning

Det går att boka privata guidningar för individer, familjer, arbetsgrupper och andra sällskap, eller att delta i en mindre grupp. Datum för aktuella skogsbadsguidningar hittar du på www.upplevskogsbad under "Aktiviteter".

Skogsbadsguidningar hålls också i flera av de vackra naturreservaten i och runt Linköping.

Bokning och information om aktuella guidningar på hemsidan www.upplevskogsbad.se eller genom epost till ew@irelation.se

Prisinformation

Från 390 kr per person (deltagande i grupp)

Varmt välkommen för prisuppgift för privata guidningar (individ/familj eller privata sällskap av olika storlek) genom epost till ew@irelation.se