Evenemang

Körning med Ånglokomobil

Boxholm

Välkommen till familjen Brun på Hester gård utanför Boxholm! Helgen till ära har vi dragit fram vår ånglokomobil. Det är en stor ångmaskin som förr i världen var energikällan till tröskverk, spånhyvlar o.dyl.
Vår ånglokomobil är av märket Torps och tillverkad 1876. Kom och hör puffandet från maskinen och när ångvisslan ljuder!
Vi öppnar Farmors Kafferi! I den gamla krogbyggnaden från 1776 kan du dricka kaffe och köpa hembakat bröd. Vi har ett pågående renoveringsarbete att återställa huset i 1700-tals stil. Det är inte färdigt men du är välkommen ändå!
På gården finns ett vagnsmuseum och ett snickerimuseum.
Hester gård ligger på gränsen mellan Småland och Östergötland. Gården nämns första gången i jordeboken från 1535. Under ett par århundraden hade gården ett gästgiveri men den byggnaden revs i slutet av 1800-talet för att bygga den nuvarande mangårdsbyggnaden. Till gästgiveriet kom många intressanta besökare tex. Carl von Linné, Karl den II och drottning Desideria. Det finns mycket spännande att berätta om. Är du mer intresserad går det att boka en guidad visning.
Gården Hester har varit i familjen Bruns ägo i tre generationer och vi drivs av ett stort intresse att bevara gamla byggnader, kultur och hantverkskunnande.
Vid vissa tillfällen öppnar vi upp gården för att ta emot besökare, vi kan erbjuda tema vandringar och matlagning i skogen. Välkommen att boka in din grupp!

Prisinformation

Frivillig entré.