Paket/Erbjudande

4-dagar Göta kanals Guldkorn - med cykel & båt, start Motala 4-dagar

Söderköping

Dag 1  Motala

I dag hinner ni uppleva Göta kanals huvudstad. För att det ska bli en skön start på ert lilla äventyr så ingår inträde till Göta kanal utställningen som heter " Från ide till verklighet" 

Göta kanalutställningen Från idé till verklighet i Motala ligger i en av de två paviljongerna intill kanalen i området Gamla Motala Verkstad, mellan Borenshults slussar och Motala gästhamn i Vättern. I utställningen visas hur Baltzar von Platen tog den 300 år gamla idén om att bygga en vattenväg tvärs igenom Sverige och förverkligade den genom att bygga Göta kanal. Här får du möta de människor som gjorde det möjligt att bygga kanalen och den teknik de använde.

I samband med utställningen serveras det fika på Mallbodens Café som har ett idylliskt läge utmed Göta kanal. Här får man välja på olika våffelkreationer som är deras specialitè. 

Dag 2   Motala - Bergs slussar  - Ljungsbro
(Båtkryssning ca. 3,5 tim + cykeltur 24 km)

Efter att ni har ätit frukosten så är det dags att cykla till Borensberg. Där finns en handdriven sluss, en av de få kvar på Göta kanal. Ni går på passagerarbåten M/S Wasa Leijon som tar er förbi 8 dubbelslussar. Båtkryssningen på kanalen sker i lugn och majestätisk takt. Turen går genom en riktig svensk sommaridyll. Ni kommer att uppleva svensk historia på färden. 
Med M/S Wasa Lejon får ni uppleva en av de absolut vackraste delarna av Göta Kanal. Båtkryssningen går mellan Borensberg - Berg.
Ni åker längs alléer av ståtliga lövträd. Sammanlagt passerar ni nio slussar. Under den här turen får ni också en alldeles speciell upplevelse när ni passerar över akvedukterna i Ljungsbro och Borensberg. Här sänks och höjs båtarna hela 18 meter i kanalens imponerande slusstrappa med sju slussar. Ni bor på Ljungsbro vandrarhem som ligger 3 km. från Bergs slussar.
Middagen serveras alldeles intill Göta kanal på Kanalkrogen vid Bergs slussar.

Dag 3   Bergsslussar  - Söderköping
(Cykeltur 60 km) 

Efter en god frukost börjar er cykelresa mot Söderköping. Idag ska ni ta god tid på er för det är mycket vacker natur som ni kommer att se.
Cykelturen tar er runt sjön Roxen, Vägen runt sjön går på småvägar så här kan det vara bra att ta det lite lugnt. Man får räkna med att det kan vara lite kämpigt runt Roxen för det går upp och ner på slingriga vägar men i Norsholm väntar en välbehövlig lunch intill Göta kanal på Kapten Billes. Efter Norsholm kommer ni att cykla intill Göta kanal. En mycket skön cykelsträcka innan man kommer fram till Söderköping.
Ni checkar in på det anrika Hotellet Söderköpings Brunn med tillgång till deras Spa - avdelning. Här serveras middag på kvällen.

Dag 4 Söderköping - Mem - Söderköping
(Cykeltur 12 km)

Efter en god frukostbuffé så cyklarvidare till Mem som ligger vid utloppet av Göta kanal till Östersjön. Lunchen serveras i det mysiga kanalmagasinet med kanalen som är närmast granne med båtar som tuffar förbi i sina 5 knop. 
När ni känner er nöjda så cyklar ni tillbaka till Söderköpings Brunn och lämnar in era hyrcyklar.

För att komma tillbaka till Motala så går det bussar mellan Söderköping och Motala med jämna mellanrum se tidtabell på östgötatrafik 

Prisinformation

År 2020

Vuxen:              6200kr.

Barn 8-12 år:    4200kr.

Barn 2-7 år:      2700kr.

Fakta

1 st Hotellnatt på Hotell Östermalm
1 st Övernattning på Ljungsbro vandrarhem inkl. sängkläder & handduk (toalett på rummet & dusch i korridor). Tillgång till bastu gym och pool på Ljungsbro fritidscenter som ligger intill vandrarhemmet.
1 st Hotellnatt på Söderköpings Brunn med tillgång tilll Spa.
3 st Frukost
2 st Lunch
2 st Middag (1-rätters exkl. dryck)
1 st Cykel från 8 år
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
1 st Båtkryssning Borensberg - Bergsslussar M/S Wasa Leijon