Sevärdheter

Skulpturpark Vadstena Folketspark

Vadstena

Vadstena Folketspark Krogaränga

I den minsta staden och det minsta eklandskapet finns en festplats. Vadstena Folketspark är en liten pärla som ligger ca 2,3km utanför Vadstenas centrum. Man åker bil, cyklar, åker veterantåg från centrum eller promenerar för att ta sig till platsen. Numera har parken även en alldeles egen skulpturpark! -väl värt ett besök!

Underhållning Under sommarmånaderna arrangeras Dans och Musik i parken. För mer information se www.vadstenadansochnojen.se

Skulpturpark Besök vår vackra park och se dom skulpturer som nu står på plats! Gör dagen till heldagsupplevelse och ta veterantåget från centrum. 

Parken håller grindarna öppna för besökare ströva fritt hela sommaren. se hemsidan för mera detaljerade öppettider.

www.skulpturparkvadstena.se

Corona: Parken är stor, det är därför lätt hålla två meters avstånd  som besökare till skulpturparken. Sitt gärna ner i gräset med egen medhavd pic-nic korg. 

Guidade turer: Under sommarmånaderna erbjuds guidade turer i skulpturparken. Se hemsidan för mera information: www.skulpturparkvadstena.se

Bakgrund: Skulpturparken är ett pågående projekt som planeras stå färdigt år 2021 med tolv bestående skulpturer. Projektet förverkligas genom att ge uppdrag till Östgötakonstnärer att skapa skulpturer på tema Sveriges Folkparkers minnen och historia.  Konstnärerna får i uppdrag att inspirera barn, ungdomar och föreningar till kreativitet. På så sätt engagerar projektet en större del av hela Östergötland. 

Konstnärer 2019: Linn Marie Carlehed, Eva Lindgren, Olav Lunde, Sissi westerberg.

Konstnärer 2020: Eva Fornåå, Per Josefsson, Maria Segersäll, Hasti Radpour.

Projektet finasieras av Leader Folkungaland med Folkuniversitetet som huvudman.

Evenemang:

13/6 kl. 13 sänder vi avtäckningen av sommarens fyra nya skulpturer digitalt. Vi hoppas på många tittare!