Evenemang

Marie Länne Persson, singer-songfinder

Johannelunds bibliotek, Linköping   -  En del av: Johannelunds bibliotek

En singer-songfinder hittar sina sånger i gamla böcker, i handskrifter, och i inspelningar, eller får dem i förtroende av någon som redan hittat dem. Men det gäller också för singer-songfindern att lyfta blicken ibland, för sångerna kan komma farande i vinden eller sitta och skratta på kaffe-hyllan. 

På detta sätt har Marie Länne Persson hittat medeltida ballader och andra berättande visor. Sedan hon kom till Linköping för 15 år sedan har hon gjort fina fynd i den östgötska visskatten med orten Slaka som centralpunkt. Sångfynden har hon genom åren presentera tillsammans med spelkamraterna i grupper som Sågskära, Blåqvint, Bessman, Östgöta Brasskvintett och duon Länne Persson & Siljat. En del av de hittade visorna har också utgivits i bokform: Romanifolkets visor 2012, tillsammans med Ralf Novak Rosengren, Källan i Slaka 2014 och Kaller var deras skog – balladen och berättelsen 2016.

På senare tid har Maries repertoar utökats med ett antal nyskrivna sånger. På Johannelunds Bibliotek är det Marie själv som bjuder på både hittade och nyskrivna visor, som sjungs acapella eller till eget ackompangemang på harpa eller gitarr.

 

Web: balladsangerska.wordpress.com

 

 Foto:Magnus Lundmark

 

Biljett 20kr

Prisinformation

Biljett 20 kr