Evenemang

Barnfilm Draktränaren 3

Mjölby

Sex år har gått sedan vikingabyn Dräggös numera 21-årige hövding Hicke och Nattfasa-draken Tandlöse träffades första gången och gjorde så att det blev fred mellan vikingarna och drakarna. Tillsammans med sin älskade fästmö Astrid vid sin sida har Hicke lyckats skapa ett helt samhälle där Dräggös vikingar och drakarna kan leva tillsammans.

Men hela Dräggö, både vikingarna och drakarna, hotas sen av den ondskefulla och hänsynslösa drakjägaren Grimmel den Grymme, som dessutom bär ansvaret för att Tandlöse är den sista Nattfasan som finns. Därför måste Hicke leda sitt folk till ett nytt hem där de kan slå sig ner och hålla sig gömda tills det är säkert för dem att dyka upp igen. Hicke kommer att tänka på berättelsen om den gömda drakvärlden som hans numera bortgångne far Tryggvåld den Väldige berättade för honom när han var liten. Men Hickes planer förändras när Tandlöse träffar och blir kär i en vit kvinnlig Nattfasa: Vitfasan.

Hicke, hans vänner och resten av Dräggöborna ger sig in i en sista strid mot sin farligaste fiende någonsin. En strid som kommer avgöra freden mellan drakarna och mänskligheten.