Evenemang

Utställning: Betraktelser av samtiden med Johan Hesselstrand

Linköpings stadsbibliotek huvudbiblioteket, Linköping   -  En del av: Linköpings stadsbibliotek huvudbiblioteket

Under två års tid har nu illustratören Johan Hesselstrand publicerat Betraktelser av samtiden på Instagram. Fem bilder i veckan av reflektioner av vad som händer runt omkring i Sverige och världen. Stort som smått. Utmaningen är att rita bilder som blir förståliga utan att använda text, bara en titel. Här är 228 betraktelser samlade, som illustrerar vår samtid. Hösten 2018 kom förstasamlingen ut och här är bok nummer två.

Som illustratör i mer än trettio år har Johan jobbat inom olika områden; läromedel, barn- och vuxenböcker, tidningar, handritade kartor, men även med egna bilder och satirteckning. Illustrationsjobbet har under flera år varvats med anställningar inom äldreomsorgen och som personlig assistent.

Johan är född 1961 och uppvuxen i småländska Mariannelund. Efter tolv år i Stockholm bor han nu sen 1995 i Vadstena tillsammans med frun Cathrin och katten Sören. Barnen Elin, Linnéa och Erik är utflugna.

Se illustratör Johan Hesselstrands humoristiska och tänkvärda reflektioner av vår samtid. Vernissage och bokrelease onsdag 9 oktober kl. 18.00 i Främre ljusgården, Linköpings stadsbibliotek, huvudbiblioteket. Utställningen pågår 9/10-30/10.

Johan är medlem i Föreningen Svenska tecknare.

Hjärtligt välkomna!

 

 

 

 

Mer från Linköpings stadsbibliotek huvudbiblioteket

Utbud

Prisinformation

Fri entré

Res med kollektivtrafiken