Evenemang

Barnens söndag

Linköping

Upplev dans, musik och teater med familjen på våra kulturscener i höst! Varje vår och höst bjuder Linköpings kommun in till ett antal söndagar med teater, dans och musik för de yngsta.

 

Till våra kulturscener kommer nationella och lokala teatergrupper med vana att möta den unga publiken. Föreställningarna vänder sig till barn i åldern 2 till 10 år och visas på söndagar kl 15.00 från oktober till december.

 

Program hösten 2019

 

Söndag 6 oktober klockan 15.00 på Dansens Hus (St Persgatan 7)

Styvsystrarna – i skuggan av Askungen

En jazzig dansberättelse om systerskap, samarbete och strävan efter framgång när det bara finns plats för en enda vinnare…
Ålder: 5-9 år

 

Söndag 13 oktober klockan 15.00 på Skylten (Södra Oskarsgatan 3A)

Lilla spöket Laban

En varm, spännande och lekfull föreställning som bygger på Inger och Lasse Sandbergs kända barnböcker. Om att vara rädd, behovet av trygghet och vänskap och om att få vara den man vill.
Ålder: 4 – 8 år

 

Söndag 20 oktober klockan 15.00 på Skylten (Södra Oskarsgatan 3A)

Mamma Mu

Mamma Mu har varit på äventyr i stan. Mamma Mu tycker att ingenting i stan såg ut så som saker skall se ut. Men hon lärde sig en kul låt att dansa till - Vipp på rumpan affären! Undra om Kråkan också vill lära sig den?
Ålder: från 4 år

 

Söndag 27 oktober klockan 15.00 på Skylten (Södra Oskarsgatan 3A)

Igelkotten & Mullvaden

Igelkotten och Mullvaden trivs bra ihop men ibland blir det krångligt när man är så olika. Igelkotten är taggig och snabb. Mullvaden är sammetsmjuk och försiktig. Men trots det – eller kanske just därför! – är de mycket goda vänner.
Ålder: 2-6 år

 

Söndag 3 november klockan 15.00 på Skylten (Södra Oskarsgatan 3A)

Musen och äpplet

Ett lustfyllt äventyr för de yngsta barnen. Mus längtar efter det fina röda äpplet som hänger i trädet. De andra djuren är också väldigt sugna, men vem ska lyckas fånga den härliga frukten?
Ålder: 2-5 år

 

Söndag 10 novemer klockan 15.00 på Skylten (Södra Oskarsgatan 3A)

Hopp-1

En interaktiv dansföreställning om hopp och att hoppas. Hopp och dans blandas med självreflektion och eftertänksamhet.
Åler: från 6 år

 

Söndag 24 november klockan 15.00 på Skylten (Södra Oskarsgatan 3A)

Bak å fram på

En sinnrik dansföreställning för de minsta. Kavajen har visst vaknat på fel sida idag och gör lite som den vill. Skorna pratar om ditt och datt. Hatten fattar inte ett skvatt.
Ålder: 2-5 år

 

Söndag 1 december klockan 15.00 på Sagateatern (Borgmästaregatan 9)

Julshow

Som alltid vid den här tiden innan jul är det full fart i tomteverkstaden. Vi får höra många av våra mest kända och omtyckta julsånger tillsammans med Östgötabandet, Ola Lager och Maria Olofsson.
Ålder: 4-9 år

 

Söndag 8 december klockan 15.00 på Sagateatern (Borgmästaregatan 9)

Vår version av Tarzan

En historia som utspelar sig i ett outforskat paradis där djungelns lag råder. Där de starkaste och modigaste överlever. … Men om man inte är så modig då? Om att vara stolt över den man är, om vänskap och om att man faktiskt får vara rädd.
Ålder: från 3 år

 

Prisinformation

50 kr/biljett

Biljetter kan förbokas på www.linkoping.se/barnteater

Res med kollektivtrafiken