Evenemang

Bakom kulisserna på TV-programmet "Allt för Sverige"

Friluftsmuseet Gamla Linköping, Linköping   -  En del av: Friluftsmuseet Gamla Linköping

Med över 1,5 miljoner tittare har SVT:s "Allt för Sverige" kommit att bli ett av Sveriges mest populära TV-program. Vid flera tillfällen har produktionen även besökt friluftsmuseet. Det är en känslosam resa, där tävlingar och kulturkrockar blandas med hjärtknipande släkthistorier.

Släktforskaren Fredrik Mejster, Uppsala, som har arbetat med programmet sedan 2014, berättar om hur deltagarna väljs ut, hur släktforskningsarbetet går till och hur man får fram allt material till deltagarnas skattkistor. Han berättar också lite om inspelningarna och vad som inte kommer med i TV.

Föreläsningen är en del i en serie spännande föreläsningar med tema emigration under oktober månad.

Övriga föreläsningar:

6/9 kl 15.00: Andrew Petersons dagböcker - grunden till Wilhelm Mobergs utvandrarromaner

13/9 kl 15.00: Den digitala, talande duken berättar 

27/10 kl 15.00: Farfar i USA och emigrationsmotverkan i Linköping

Läs mer på vår webbplats gamlalinkoping.info

 

 

Prisinformation

Pris 50 kr, biljettköp vid entrén (kontant eller Swish)

Vägbeskrivning

Friluftsmuseet Gamla Linköping är beläget ca 2 km väster om Linköpings centrum. Det är lättillgängligt med egen bil från såväl stadskärnan som från flera större vägar, till exempel E4.
Kommer du med bil från centrum kör du Drottninggatan/Malmslättsvägen alternativt ytterringen (y-ring) och följer skyltningen.
Från E4 finns skyltning "Gamla Linköping" vid avfart 111 (tredje avfarten om du kommer norrifrån, första avfarten om du kommer söderifrån).