Boende

Brådtom Sluss STF Vandrarhem/Göta kanal

Norsholm, Söderköping
På Brådtom bor du i charmiga stugor i en lantlig idyll vid Göta Kanal. Här får du uppleva det lugna och enkla livet på landet och kan se när båtarna slussas och glider förbi på kanalen. I det lilla slusscafét kan du njuta av en fika eller glass.

Brådtom är en liten gård i gemytlig, lantlig miljö alldeles invid en av Göta Kanals slussar. Den gamla slussvaktargården härstammar från tiden då kanalen byggdes, i början av 1800-talet. Brådtom är en oas för den som uppskattar det lugna & enkla livet på landet tillsammans med katter. kossor & glada sprätthönor. ”På Brådtom har man inte bråttom”.

Vandrarhemmet, som är anslutet till STF*, har fem charmiga små stugor och att hyra. Alla är personligt och enkelt inredda i gårdens befintliga byggnader, däribland verkstan och bykstugan. Det äldsta huset på gården är den gamla smedjan som är också är den största med 4-5 bäddar. Smedjan rekommenderar vi för dig som vill uppleva en riktigt historisk och unik miljö.

Alla stugor har ett litet självhushåll med spisplatta, vattenkokare samt husgeråd. Toaletter, dusch, kylskåp och vatten finns i separat byggnad. Sänglinne går att hyra och enklare frukost kan beställas vid incheckning.

Göta kanals cykelled passerar genom gården så det passar bra att cykla eller promenera längs den vackra kanalen och spana efter snok, paddor, mink, vesslor, rovfåglar och häger som det finns gott om här. Till och med en bäver brukar visa sig här då och då.

Brådtom sluss är ett trevligt utflyktsmål för alla åldrar.

Information om bokning finns på vår hemsida.

*Svenska Turistföreningen