Evenemang

Tåkerns flora

Naturum Tåkern, Ödeshög   -  En del av: Naturum Tåkern

Guidad tur kl 11-12.30 med start inne på naturum Tåkern. Följ med Tåkernkännaren och floraexperten Adam Bergner från Tåkerns fältstation för en inlevelserik guidning utmed naturums stigar. Adam Bergner har gjort en omfattande inventering av floran på strandängarna och gallstränderna runt Tåkern, vilket gör att han är en av de som har bäst koll på vad som kan växa på en plats som Tåkern. Pris 60 kr/vuxen och 30 kr/barn.

 

Varmt välkomna hit för att upptäcka den mångfald Tåkerns vilda växter har att erbjuda!

 

Detta evenemang är en del av #Utflykta. Hitta fler spännande utflykter här!

Boka

Prisinformation

Guidningen kostar 60 kr/vuxen och 30 kr/barn. 

Fakta

Sveriges "vassaste" naturum.
Naturum Tåkern är ett modernt besökscentrum i Glänås, vid fåglarnas sjö Tåkern. Här finns utställning, filmrum, lab, akvarium, souvenirbutik och kaffe/te med enkelt tilltugg. Naturumvärdarna är välkomnande, kunniga och inspirerande. De svarar gärna på frågor. Från naturum utgår flera tillgängliga vandringsleder, såsom Prinsessan Estelles Sagostig och Strandpromenaden. Här finns ett fågeltorn som är tillgängligt för alla genom en lång bred ramp. Välkomna!

Vägbeskrivning

Från väg mellan Vadstena och Ödeshög, sväng i Väversunda mot naturum Tåkern (fågelsjön Tåkern, fågeltorn) Kör ca 12 km innan ni tar vänster mot naturum.

Från E4 tag av i Väderstad. Tag vänster i rondellen mot Ödeshög, gamla E4:an. Följ vägen några km och tag höger mot naturum Tåkern, Svanshals och Tåkerns vandrarhem. Tag vänster i T-kors, kör någon km och tag höger mot naturum. Stor p-plats finns. Möjlighet att köra fram till entrén för personer med funktionshinder.

Faciliteter

Tillgänglighetsanpassad
WiFi
WC/Toalett
Ängsmark
Vandringsled
Kaffe/Te
Parkering
Bussparkering
Gratis WiFi
Hjärtstartare
Tillgänglig toalett