Evenemang

Kinda-dagen på Valö! Guidning, Djurkul och De rockande pensionärerna PROck!

Valö Cafe & Festplats, Linköping   -  En del av: Valö Cafe & Festplats

Börja dagen med en guidad tur i Idhult`s naturreservat 11.00-13-00. Avslutas med kaffe & räkmacka på Valö. För de små barnen kommer Helena med sina smådjur, ni får mysa och kela med dem, sen serveras ni en 2-rätters lunch. Kinda-dagen avslutas med de rockande pensionärerna PROck som bjuder på musik från 60 och 70 talet kl 15:00. Välkomna!

Prisinformation

Guidad tur i Idhult naturreservat och en räkmacka & kaffe på Valö 195 kr

Djurkul för våra små, Helena kommer med djuren som får mysas och klappas med, 1 2-rätters lunch per barn 150 kr

Gratis musikunderhållning för alla av Tiuppenz!

Fakta

Valö sommarservering är en ute servering i naturskön miljö. Vi serverar god närproducerat mat från bl.a Basunda gård. Grillar deras goda Valö-burgare. Vår populära räkmacka som vi är mest kända för, gör vi medans ni väntar. Finns inget godare än en nygjord räkmacka på Valö, väl värd att vänta på i några minuter.  Vi har även mycket annat gott på menyn och fullständiga rättigheter.

Valö sommarservering är en servering i naturskön miljö. Vi serverar god närproducerat mat från bl.a Basunda gård. Grillar deras goda Valö-burgare. Vår populära räkmacka som vi är mest kända för, gör vi medans ni väntar. Finns inget godare än en nygjord räkmacka på Valö, väl värd att vänta på i några minuter.  Vi har även mycket annat gott på menyn och fullständiga rättigheter. Vi är såklart medlemmar i Kinda Mat, god nyttig och närproducerad mat. Med  bl.a. Livslottens grönsaker, Fresons växter och Kinda gurka med saltgurka och senap samt goda sylter från HargOdlarna.

Denna underbara ö som ligger i sjön Björkern har också en fin badplats.Vi hyr ut trambåt, kajaker och man kan även köpa med sig mat eller fika till utflykten från cafet. Såklart har vi även ett stort utbud av glass och hembakade kakor. Trakterna kring Björkfors är vackra utflyktsmål som låter dig njuta av naturen vare sig du kommer på cykel, moped, motorcykel eller bil. Det finns mycket att stanna till vid här också som t.ex. BP Nostalgi macken och Björkfors Arthouse, Idhult naturreservat med sina vandringsleder och vill ni sova över så finns Björkfors Vandrarhem

Kommer man med husvagn eller husbil finns det en uppställningsplats ca 200 m från Valös parkering. 

Varmt Välkomna till Vackra Valö

Vägbeskrivning

Från Linköping, kör väg 34 till Rimforsa och sväng vänster i rondellen. Följ skyltning mot Björkfors. Åk igenom Björkfors och fortsätt längs med sjön. Efter 700m ser ni badplatsen och bron till Valö.

Avstånd från Linköping 60 km, Kisa 23 km,
Åtvidaberg 33 km, Vimmerby 54 km.

Faciliteter

Husdjur välkomna
Restaurang med fullständiga rättigheter
Badplats