Evenemang

Bättre en fågel i handen

Naturum Tåkern, Ödeshög   -  En del av: Naturum Tåkern

Under tre tillfällen kommer vi på naturum Tåkern krypa nära inpå fåglarna och visa upp dem i handen. Ringmärkning gör att vi kommer riktigt nära fåglarna. Dessutom har vi fram till 30/6 en gästutställning på temat. Guidningarna har lite olika inriktningar och sker under olika tillfällen på säsongen. Möjlighet att låna handkikare och tubkikare. Dessa dagar genomför vi tillsammans med Tåkerns fältstation.

 

5/5 Fågelskådningens dag

Guidad tur kl 11-12 med start inne på naturum Tåkern för vidare vandring till vår ringmärkningsplats, där vi hoppas kunna visa upp fåglar. Under Fåglelskådningens dag fokuserar vi på det fantastiska i fågelskådning och med fåglar. Pris 60 kr/vuxen och 30 kr/barn. För ännu mer information läs mer under den specifika guidningen på Visit Östergötland eller när det kommer upp på vår Facebook-sida.

 

18/8 Vassfågeldag

Guidad tur kl 11-12 med start inne på naturum Tåkern för vidare vandring till vår ringmärkningsplats, där vi hoppas kunna visa upp vasslevande fåglar. I Tåkerns omfattande vassbälte bor en mängd olika fåglar; den mystiska rördrommen, den kontrastrika sävsparven och den kraxande trastsångaren är några exempel. Dessa och fler får vi veta mer om på denna tur genom vassen. Pris 60 kr/vuxen och 30 kr/barn. För ännu mer information läs mer under den specifika guidningen på Visit Östergötland eller när det kommer upp på vår Facebook-sida.

 

22/9 Skäggmesens dag

Guidad tur kl 11-12 med start inne på naturum Tåkern för vidare vandring till vår ringmärkningsplats, där vi hoppas kunna visa upp en skäggmes. Den karismatiska skäggmesen har många förälskat sig i, denna gång lär vi oss mer om den vackra lilla fåglen i Tåkerns vassar. Pris 60 kr/vuxen och 30 kr/barn. För ännu mer information läs mer under den specifika guidningen på Visit Östergötland eller när det kommer upp på vår Facebook-sida.

 

Varmt välkomna hit för att upptäcka den mångfald av fåglar som Tåkern har att erbjuda!

Detta evenemang är en del av #Utflykta. Hitta fler spännande utflykter här!

Boka

Prisinformation

Guidningarna kostar 60 kr/vuxen och 30 kr/barn. 

Fakta

Sveriges "vassaste" naturum.
Naturum Tåkern är ett modernt besökscentrum i Glänås, vid fåglarnas sjö Tåkern. Här finns utställning, filmrum, lab, akvarium, souvenirbutik och kaffe/te med enkelt tilltugg. Naturumvärdarna är välkomnande, kunniga och inspirerande. De svarar gärna på frågor. Från naturum utgår flera tillgängliga vandringsleder, såsom Prinsessan Estelles Sagostig och Strandpromenaden. Här finns ett fågeltorn som är tillgängligt för alla genom en lång bred ramp. Välkomna!

Vägbeskrivning

Från väg mellan Vadstena och Ödeshög, sväng i Väversunda mot naturum Tåkern (fågelsjön Tåkern, fågeltorn) Kör ca 12 km innan ni tar vänster mot naturum.

Från E4 tag av i Väderstad. Tag vänster i rondellen mot Ödeshög, gamla E4:an. Följ vägen några km och tag höger mot naturum Tåkern, Svanshals och Tåkerns vandrarhem. Tag vänster i T-kors, kör någon km och tag höger mot naturum. Stor p-plats finns. Möjlighet att köra fram till entrén för personer med funktionshinder.

Faciliteter

Tillgänglighetsanpassad
WiFi
WC/Toalett
Ängsmark
Vandringsled
Kaffe/Te
Parkering
Bussparkering
Gratis WiFi
Hjärtstartare
Tillgänglig toalett