Evenemang

Djurkul på Valö

Valö Cafe & Festplats, Kinda   -  En del av: Valö Cafe & Festplats

Välkomna att lära, inspireras och roas ihop med djur på deras villkor. Klappa, kela med kaniner, marsvin, höns, sköldpaddor, papegojor och får på Valö. Rykta och klappa minihästarna som även de minsta får rida på. Barnen bjuds på en 2-rätters lunch när de blir hungriga. Välkomna Förboka gärna.

 

Detta evenemang är en del av #Utflykta. Hitta fler spännande utflykter här!

Prisinformation

2-rätter lunch till barnen och en underbar stund med djuren 150 SEK

Fakta

Valö sommarservering är en servering i naturskön miljö. Vi serverar god närproducerat mat från bl.a Basunda gård. Grillar deras goda Valö-burgare. Vår populära räkmacka som vi är mest kända för, gör vi medans ni väntar. Finns inget godare än en nygjord räkmacka på Valö, väl värd att vänta på i några minuter.  Vi har även mycket annat gott på menyn och fullständiga rättigheter. Vi är såklart medlemmar i Kinda Mat, god nyttig och närproducerad mat. Med  bl.a. Livslottens grönsaker, Fresons växter och Kinda gurka med saltgurka och senap samt goda sylter från HargOdlarna.

Denna underbara ö som ligger i sjön Björkern har också en fin badplats.Vi hyr ut trambåt, kajaker och man kan även köpa med sig mat eller fika till utflykten från cafet. Såklart har vi även ett stort utbud av glass och hembakade kakor. Trakterna kring Björkfors är vackra utflyktsmål som låter dig njuta av naturen vare sig du kommer på cykel, moped, motorcykel eller bil. Det finns mycket att stanna till vid här också som t.ex. BP Nostalgi macken och Björkfors Arthouse, Idhult naturreservat med sina vandringsleder och vill ni sova över så finns Björkfors Vandrarhem

Kommer man med husvagn eller husbil finns det en uppställningsplats ca 200 m från Valös parkering. 

Varmt Välkomna till Vackra Valö

Vägbeskrivning

Från Linköping, kör väg 34 till Rimforsa och sväng vänster i rondellen. Följ skyltning mot Björkfors. Åk igenom Björkfors och fortsätt längs med sjön. Efter 700m ser ni badplatsen och bron till Valö.

Avstånd från Linköping 60 km, Kisa 23 km,
Åtvidaberg 33 km, Vimmerby 54 km.

Faciliteter

Café
Husdjur välkomna
Restaurang med fullständiga rättigheter
Badstrand