Evenemang

Djur o kul för barnen!

Valö Cafe & Festplats, Kinda   -  En del av: Valö Cafe & Festplats

Välkomna till en lekfull och djurrik dag på Valö. Vi har besök av Bockshult Educations djur (minihästar, kaniner, marsvin, sköldpaddor, höns mm) och de inspirerar och lär oss mer om hur djur fungerar. Förutom djuren myllrar Valö av gamla, traditionella lekar. Hoppa hage, spela kula, rulla tunnband, hoppa säck, gömma nyckel, blindbock, tafatt.... Upplev hur man lekte förr!

I priset ingår en tvårätters-middag för barnen.

Förboka för en garanterad plats på sms till 0709 - 50 14 24 Först till kvarn.... Meddela även allergier.  

Prisinformation

Välkomna till en lekfull och djurrik dag på Valö. i priset ingår även en tvårätters-middag för anmälda barn när de blir hungriga. 160 kr

Föranmälan krävs.

Fakta

Sommarserveringen ligger på en ö i naturskön miljö i anslutning till en festplats med dansbana.  En gångväg över vattnet leder till en badplats med brygga och hopptorn, fortsätter man vidare kommer man till cafét som ligger i vacker sommaridyll.
Gäster återkommer långväga för den omtalade ”räkmackan” som alltid serveras nygjord.

 Vi är en del av Kinda Mat och jobbar medvetet och i möjligaste mån med lokala råvaror som t ex hamburgare, viltkött och grönsaker. Det finns även flera alternativ för den som föredrar veganskt eller vegetariskt. I år har vi en egen lucka för våra gäster som bara vill ha en fika eller något från vår glassmeny.
Med fullständiga rättigheter kan vi servera ett glas mousserande, öl eller vin i sagolik natur. Vid ostadigare väder finns ett antal sittplatser i ett ombonat uterum.

Trampbåt och roddbåt finns att hyra. Det utgår en vandringsled på Korpbergets branter från Valö´s parkering, den är brant men det finns rep att ta sig upp med, där kan man ansluta till vandringsleden som går från Björkfors till Idhult. Trakterna kring Björkfors är vackra utflyktsmål som låter dig njuta av naturen vare sig du kommer på cykel, moped, motorcykel, bil eller båt.
Kommer man med husvagn eller husbil finns det en uppställningsplats ca 200 m från Valös parkering.

Varmt Välkomna till Vackra Valö önskar Susanne med personal

Vägbeskrivning

Från Linköping, kör väg 34 till Rimforsa och sväng vänster i rondellen. Följ skyltning mot Björkfors. Åk igenom Björkfors och fortsätt längs med sjön. Efter 700m ser ni badplatsen och bron till Valö.

Avstånd från Linköping 60 km, Kisa 23 km,
Åtvidaberg 33 km, Vimmerby 54 km.

Faciliteter

  • Café
  • Husdjur välkomna
  • Restaurang med fullständiga rättigheter
  • Badstrand