Evenemang

Paddla kajak vid natursköna Björkfors

Valö Cafe & Festplats, Kinda   -  En del av: Valö Cafe & Festplats

Upplev en av Östergötlands och Sveriges vackraste platser och samtidigt lära dig paddla kajak? Nu erbjuder vi ett unikt paket där du kombinerar en fantastisk naturupplevelse på sjön Björken med spännande kunskap om kajakpaddling. Vi står för kajak, flytväst, instruktör och mat!

Ni inleder dagen med en samling vid badet på Valö i Björkfors tillsammans med en instruktör som visar er kajakpaddlingens konster. Efter lektionen är ni välkomna upp till Valö café för lunch. När ni njutit av lunchen är det fri kajakpaddling på den vackra sjön och med er i kajaken får ni en fikakorg som vi ordnar åt er. Avslutar dagen på cafét med en middag där ni kan låta er väl smaka av vår hemlagade hamburgare med kött från trakten eller något annat gott från vår meny. 

Önskas övernattning så erbjuder vandrarhemmet i närheten en sängplats, inkl lakan, handdukar och frukost för endast 400 kronor per person.  

En perfekt aktivitet för möhippor, svensexor, förtagsevent mm.       Ring för offert.

Du är varmt välkommen själv eller i sällskap! Ring för bokning senast dagen innan. 

Susanne på Valö 0709-501424 eller till Rick om du vill boka med boende 0494-60047 

Prisinformation

995 kr per person

Fakta

Valö sommarservering är en ute servering i naturskön miljö. Vi serverar god närproducerat mat från bl.a Basunda gård. Grillar deras goda Valö-burgare. Vår populära räkmacka som vi är mest kända för, gör vi medans ni väntar. Finns inget godare än en nygjord räkmacka på Valö, väl värd att vänta på i några minuter.  Vi har även mycket annat gott på menyn och fullständiga rättigheter.

Valö sommarservering är en servering i naturskön miljö. Vi serverar god närproducerat mat från bl.a Basunda gård. Grillar deras goda Valö-burgare. Vår populära räkmacka som vi är mest kända för, gör vi medans ni väntar. Finns inget godare än en nygjord räkmacka på Valö, väl värd att vänta på i några minuter.  Vi har även mycket annat gott på menyn och fullständiga rättigheter. Vi är såklart medlemmar i Kinda Mat, god nyttig och närproducerad mat. Med  bl.a. Livslottens grönsaker, Fresons växter och Kinda gurka med saltgurka och senap samt goda sylter från HargOdlarna.

Denna underbara ö som ligger i sjön Björkern har också en fin badplats.Vi hyr ut trambåt, kajaker och man kan även köpa med sig mat eller fika till utflykten från cafet. Såklart har vi även ett stort utbud av glass och hembakade kakor. Trakterna kring Björkfors är vackra utflyktsmål som låter dig njuta av naturen vare sig du kommer på cykel, moped, motorcykel eller bil. Det finns mycket att stanna till vid här också som t.ex. BP Nostalgi macken och Björkfors Arthouse, Idhult naturreservat med sina vandringsleder och vill ni sova över så finns Björkfors Vandrarhem

Kommer man med husvagn eller husbil finns det en uppställningsplats ca 200 m från Valös parkering. 

Varmt Välkomna till Vackra Valö

Vägbeskrivning

Från Linköping, kör väg 34 till Rimforsa och sväng vänster i rondellen. Följ skyltning mot Björkfors. Åk igenom Björkfors och fortsätt längs med sjön. Efter 700m ser ni badplatsen och bron till Valö.

Avstånd från Linköping 60 km, Kisa 23 km,
Åtvidaberg 33 km, Vimmerby 54 km.

Faciliteter

Café
Restaurang med fullständiga rättigheter
Badstrand