Sevärdheter

Pilgrimscentrum i Vadstena

Vadstena

Pilgrimscentrum i Vadstena - den självklara mötesplatsen för Vadstenas pilgrimer

Pilgrimscentrum i Vadstena är ett center för hela landets pilgrimer och drivs av Svenska kyrkan i Linköpings stift. Vi är en mötesplats för människor på väg. Här finns möjlighet för vandring, vila, reflektion och nya möten.
 
Hos oss kan du bo och delta i olika aktiviteter om du vill. Du kan också "bara vara". Pilgrimscentrum och Vadstena erbjuder en fantastisk miljö för eftertanke med Klosterkyrkan, Vättern och örtagården inpå knuten. Vi ber regelbundna tideböner tillsammans i Klosterkyrkan eller i vårt egna kapell. Varje morgon firar vi mässa kl. 8.
 
Vi tar ofta emot grupper och besökare från hela världen. Man stannar för att dricka kaffe i vårt café, bo och vila upp sig eller delta i våra kurser, retreater och andra aktiviteter som vi erbjuder. Här upplever du alltid nya möten, såväl med dig själv som med andra. Att vara pilgrim är att vara människa på väg. Så enkelt kan vi sammanfatta det. Men vi kan också ha en längtan efter att veta mer. Att vara pilgrim kan innefatta så mycket. Pilgrimsvandring handlar inte i första hand om att kunna saker utan att vara.
 
För dig som vill reflektera, samtala och möta andra "pilgrimer" på väg är en resa till Pilgrimscentrum i Vadstena en varm rekommendation.

Välkommen !

Gästhem 
Pilgrimscentrum har 14 sängplatser i flerbäddsrum med tillgång till toalett, dusch, kök och allrum. Vi kan också hänvisa till, och tipsa om annat boende i närheten av Pilgrimscentrum.
 
Café
I vårt café kan du njuta av hembakat bröd och varma drycker i en härlig och avkopplande miljö. Öppet: mån-fre 08.00-16.00

Pilgrimsshop
I vår shop kan du hitta böcker för inspiration och fördjupning, och ska du ut och vandra har vi utrustning och annat du kan behöva.
 
Aktiviteter
Pilgrimscentrum arrangerar och erbjuder ett rikt utbud av kurser, möten, retreater och vandringar under året. Mer information om de olika programpunkterna hittar du i vårat program.
 
Böneliv
Du är välkommen att delta i tideböner i Klosterkyrkan och i vårt kapell måndag till lördag.