Evenemang

Paddling och vandring i Kolmården

Ostkustenkajak, Norrköping   -  En del av: Ostkustenkajak

Paddling i Bråviken med vandring i Getå dalens naturreservat och till Spiran med hänförande utsikt över Bråviken och Vikbolandet. Vi börjar med guidad tur i Getå ravinen och får en del av hur den bildades under perioden för Inlandsisen ca. 120000-10000 f.kr. Dalen är känd för ett rikt fågelliv och unika flora och fauna. Efter det paddlar vi längst med norra sidan av Bråviken till Sandviken som tar ca. 1 timme och passerar fina vyer och Svintuna kvarn som en gång ägdes av Gustav Vasa. Sedan vandrar vi upp förbi Marmorbruket som har historik sedan 1200-talet, vidare upp längst Kolmårdsbranten till Spiran där vi bjuder på lunch och fika och har en stund att bara njuta av utsikten. Sedan vandrar vi tillbaks till Sandviken 16.00 för paddling tillbaks till Getå, är det någon som inte vill paddla tillbaks så går det bra och då löser vi transport eller om någon vill cykla tilbaks så kan ni låna cykel. Se det som en skön naturupplevelse med bra träning även om vi gör det i lugnt tempo.                                                                               

Tid. 10.00 samling vid Getå Naturreservat och vi räknar med att vara tillbaks 18.00. Lunch, fika och dryck med frukt ingår. Guide i Getå ravinen och kajak med all utrustning.  Priset är 900:-/person (inkl. all utrustning). Min 4 personer för att vi ska kunna genomföra det.

Ta med vattenflaska och bra skor att vandra med och ett ombyte för kajak. Skulle vädret vara riktigt dåligt så meddelar vi senast 3 dagar innan om vi måste ställa in det.


Detta evenemang är en del av #Utflykta. Hitta fler spännande utflykter här!

Mer från Ostkustenkajak

Utbud

Prisinformation

900 SEK

Kajak och vandring, guide och fika och lunch ingår. Ta med vattenflaska och bra skor att vandra med och ett ombyte för kajak.

Res med kollektivtrafiken

Busshållplatsen ligger 25 meter från Getå stranden. Ta buss 439 som går via Åby med anknytning Norrköping

Vägbeskrivning

Kommer ni söderifrån så ta av från E4 norr om Norrköping mot Getå och följ Strandvägen längst med Bråviken till ni kommer till Getå. Vi möts vid stranden där Getå Naturreservat börjar. Vi har en banderoll med ostkustenkajak. Kommer ni norr ifrån så ta av mot Krokek och sedan följer ni skylten mot Getå. Fri parkering.

Faciliteter

Vandringsled
Badstrand