Evenemang

Författarbesök, Charlotta von Zweigbergk

Linköpings stadsbibliotek huvudbiblioteket, Linköping   -  En del av: Linköpings stadsbibliotek huvudbiblioteket

 

Författarbesök, Charlotta von Zweigbergk
berättar om sin bok "Fattigfällan"

Det finns ett tryggt skyddsnät om något händer, socialförsäkringar och inte minst socialtjänsten ser till att inga blir vräkta eller behöver svälta. Men sanningen är att alltfler glider igenom skyddsnätet.
 Beata har en gedigen utbildning, en fin lägenhet, uppfostrat fyra barn och aldrig varit sen med att betala en enda räkning. Hon har hushållat med sina ekonomiska tillgångar, arbetat extra. Hon blir långvarigt sjuk och blir en av dem som köar utanför Frälsningsarméns matutlämning och tar dyra sms-lån.


 I "Fattigfällan"  får vi följa Beatas kamp med socialen och hennes strävan efter att försöka få en stunds trygghet för att orka bli frisk innan det är för sent. Beata är ett fiktivt exempel på alla de som farit illa när olyckan varit framme, men allt som händer henne i boken är baserat på verkliga händelser.

 Charlotta von Zweigbergk är journalist och författare. Under decennier har hon arbetat som frilansjournalist inom ämnen som populärpsykologi, personporträtt och samhällsfrågor. Hon har även haft egen spalt i DN och Aftonbladet. 2016 blev hon nominerad till Augustprisets fackbokskategori för boken "Fattigfällan", vilket är hennes elfte bok. Tidigare har hon skrivit romaner och livsstilsbetonade faktaböcker. Charlotta von Zweigbergk bor i Stockholm men tillbringar så mycket tid som möjligt på Gotland där hon vandrar utmed stränderna och funderar ut sina projekt.
I oktober 2017 utkom "Dippen & jag", en ömsint berättelse om en komplicerad far- och-dotter-relation.

Stifts- och landsbiblioteket, Bokhallen, kl 18:30 - 19:30.

Biljetter säljs utanför Östgötarummet från kl. 18:00 den 18/2.

Enstaka föreäsningar: 50 kr.
Terminskort:  200  kr.
Ungdom under 18 år: 10 kr.

Arrangörer: Linköpings Föreläsningsförening i samarbete med
Linköpings stadsbibliotek. 
Foto: Jan-Åke Eriksson.

Prisinformation

Enstaka föreläsningar: 50 kr.
Terminskort: 200 kr.
Ungdom under 18 år: 10 kr.
Bijetter säljs utanför Östgötarummet från kl. 18:00 den 18/2.

 

Res med kollektivtrafiken