Evenemang

Tinnitus - orsaker, teorier och behandlingsmöjligheter

Linköping

Varmt välkomna till en informationskväll om Tinnitus.

Följande kommer att presenteras;

 

1. Tinnitus orsaker, teorier och behandlingmöjligheter

Den uppskattade föreläsaren Gerhard Andersson, professor i klinisk psykologi LiU, berättar om tinnitus och om sin forskning inom området, och om internetbaserad behandling av tinnitus. Gerhard kommer även att berätta om tinnitusverksamheten i Linköping där han är verksam som psykolog i tinnitusteamet.

Ca 60 min

2. Hörselproblem i musikbranschen 

Andreas Forsman, projektledare hos Sveriges Orkesterförbund berättar om hörselproblemen hos musikutövare och hur man förbygger höreselskador inom musiken. Andreas har under tre år jobbat som projektledare för "Med öra för orkester" och har stor erfarenhet av hur det fungerar i musikbranschen. Andreas är aktiv violinist utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Sthlm.

ca 45 min

3. Leva med Tinnitus - hjälp till självhjälp

Bo-Göran Ahl, ordförande i HRF Östergötland och ledare av Tinnnitusgruppen berättar om sina erfarenheter som föreläsare på området och om den självhjälpsutbildning som finns tillgänglig. 

Ca 30 min

En paus med något drick- och ätbart är planerad efter att Gerard har gjort sin presentation.

Prisinformation

Fri entré – För garanterad plats mejla: ostergotland@distrikt.hrf.se

Fakta

Tinnitus = Ljud (brus, brum,eller hög ton/pip) som du hör men inte uppfattas av omgivningen och ej heller kan mätas med vanligt sk audiogram. Ljudet upplevs tillfälligt, men kan vara bestående (permanent tinnitus).

Hörselskadades Riksförbund (HRF) är Sveriges största organisation för hörselskadade – en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden folkrörelse som arbetar för att tillvarata hörselskadades intressen genom att upplysa, stödja och påverka.

Gerard Andersson, professor i klinisk psykologi LiU

Andreas Forsman, projektledare Sveriges Orkestrförbund

Bo-Göran Ahl, ansvarig HRF Östergötlands Tinnitusgrupp

Vägbeskrivning

Västra vägen 32, Linköping
Hittar du inte, ring 013 - 10 17 19!!

Faciliteter

WC/Toalett
Rullstolsanpassat
Hörslinga