Evenemang

I skolplanschernas Sverige

Friluftsmuseet Gamla Linköping, Linköping   -  En del av: Friluftsmuseet Gamla Linköping

I en tid innan tv, film och datorer, då människor inte var bortskämda med bilder på det sätt som vi är idag, blev skolplanscherna betydelsefulla för många generationer av barn. De gjorde ofta ett starkt intryck, som levde kvar hos barnen hela livet. Med hjälp av planscherna, lärarens berättelser och den egna fantasin kunde man resa i både tid och rum. Idag väcker skolplanscherna minnen och nostalgi, men de är mer än så. De är en del av vår pedagogiska historia och har mycket att berätta om den tidsanda, de värderingar och den världsbild som förmedlades till svenska barn under lång tid. Det är ett litet urval av alla dessa bilder som vi har valt att visa i den här utställningen

Utställningen visas i HÖRnAN, Curmanska magasinet, Tunnbindaregatan 3, under sommaren och hösten 2018.

 

Prisinformation

Fri entré

Vägbeskrivning

Friluftsmuseet Gamla Linköping är beläget ca 2 km väster om Linköpings centrum. Det är lättillgängligt med egen bil från såväl stadskärnan som från flera större vägar, till exempel E4.
Kommer du med bil från centrum kör du Drottninggatan/Malmslättsvägen alternativt ytterringen (y-ring) och följer skyltningen.
Från E4 finns skyltning "Gamla Linköping" vid avfart 111 (tredje avfarten om du kommer norrifrån, första avfarten om du kommer söderifrån).