Se och göra

Finspång - Finspångs Fiskevårdsförening

Finspång

Föreningen som har sin hemvist i norra Östergötland har ca 1200 medlemmar. Vi arrenderar hela eller delar av 19 sjöar där vi erbjuder fiske av varierande slag. Allt från klassiskt mete till s.k. ädelfiske efter regnbåge och öring (put-take fiske).

Vi arbetar aktivt med utsättning gös i några av våra sjöar för att stärka bestånden som finns sedan tidigare.

Föreningens pärla är sjön Lillskiren där vi kontinuerligt sätter i Regnbåge och Öring som är kämpaglad och i mycket fin kondition.

Runt sjön finns det 14 st grillplatser 6 st vindskydd. I sjöns nordvästra ände finns det dessutom en handikappsanpassad brygga och toalett sammt ett grillhus som är bokningsbart för sällskap. Sjön har blivit känd i vår del av landet med många långväga gäster. 

Vid våra sjöar och vattendrag sätter vi upp fågelholkar så att det underlättar livet för våra fåglar. Detta arbete uppmärksammades av Finspångs kommun då vi fick mottaga kommunens naturstipendie 2014.

Vi arrangerar naturligtvis tävlingar i föreningens regi, både mete och pimpeltävlingar. Medlemmar i föreningen har tagit många titlar i distriktets tävlingar genom åren. Föreningen har fostrat svenska mästare i både mete och pimpeltävlingar.

Föreningen hoppas att du som gäst skall få ett helhetsintryck av våra sjöar och naturen kring dessa som gör att du gärna kommer tillbaka och fiskar i våra sjöar.  Vårt mål är att bedriva ett hållbart fiske i natursköna omgivningar.

Läs mer om föreningen på vår webbplats.