Evenemang

Rocky Horror Show

Östgötateatern, Linköping   -  En del av: Östgötateatern

En parodisk, komisk och smått bisarr skräckmusikal inspirerad av kultförklarade skräckfilmer som Dracula och Frankenstein.

Ett ungt nyförlovat par får punka på bilen och söker hjälp i närmsta hus. Intet ont anande knackar de på hos den ökände och hemlighetsfulla professorn, tillika transvestiten, Frank n Further. Porten öppnas av den krumryggade betjänten Riff Raff och paret dras in i ett dekadent sjöslag med glimten i ögat och medryckande rockmusik.

Musikalen hade urpremiär i London 1973 med lysande recensioner. Musikalen filmatiserades två år senare och blev till en början en flopp. Idag anses den vara en riktig kultrulle, som fortfarande spelas på biografer runt om i världen.

Rocky Horror Show är en musikal i glamrockens och science fictiongenrens anda. Här samlas människor från alla samhällsskikt i ett charmigt utforskande av lusten, androgyniteten och det avvikande.

För koncept och utformning står den framgångsrika produktionsgruppen Ramaj, som har gjort rad kritikerhyllade uppsättningar på bland annat Turteatern och Dramaten, men som även stod bakom ung scen/östs Baba Yaga.

Prisinformation

Se biljettpriser på www.ostgotateatern.se/biljettpriser

Faciliteter

Kafé