Evenemang

Rocky Horror Show

Östgötateatern, Norrköping   -  En del av: Östgötateatern

Välkommen till den skandalösa Dr. Frank N Furters slott!

Här bjuds du på en parodisk och smått bisarr skräckmusikal inspirerad av bland annat Dracula, Alice Cooper och Frankenstein. Just den här stormiga kvällen får det unga nyförlovade och oskuldsfulla paret Brad och Janet problem med sin bil och söker hjälp i närmsta hus. Den krumryggade betjänten Riff Raff öppnar dörren till ett dekadent sjöslag med glimten i ögat och medryckande rockmusik.

Musikalen hade urpremiär i London 1973 med lysande recensioner. Musikalen filmatiserades två år senare och blev till en början en flopp. Idag anses den vara en riktig kultrulle, som fortfarande spelas på biografer runt om i världen.

Rocky Horror Show är en kraftfull musikal i glamrockens anda som samlar människor från alla samhällsskikt i ett charmigt utforskande av androgyniteten och det avvikande. I en frustande längtan bort från en förlamande norm, och till ett totalt uppgivande inför lusten och en ordentlig vederkvickelse i njutningens tecken.

Koncept och utformning står den framgångsrika produktions gruppen Ramaj, som har gjort rad kritikerhyllade uppsättningar på bla. Turteatern och Dramaten men även stod bakom ung scen/östs Baba Yaga.

Prisinformation

Se biljettpriser på www.ostgotateatern.se/biljettpriser

Faciliteter

Kafé