Evenemang

Lupinerna

Östgötateatern, Linköping   -  En del av: Östgötateatern

LUPINERNA är en berättelse som känns i magen. En historia om kampen hos alla dem som gör så gott de kan med vad de har, men där det aldrig verkar räcka och bli bra nog.

Möt Janna som längtar efter att skolan ska börja igen och att Sonja inte ska vara försvunnen. Möt Gindra som har ett skåp fullt med fjärilar och Jessica som kan mer om bilar än om hur man kokar ris. Möt kvinnorna som lever bland oklippta fotbollsplaner och stängda fritidsgårdar, med drömmar om något stort liggandes i Konsumpåsen.

LUPINERNA är en historia om klass, kön, ensamheter och fattigdom. Men det handlar också om frihet, mod, längtan och glädjen över att finnas till och att ensam inte är stark. Aldrig någonsin.

Framförallt är det en berättelse om hur vi alla tidigt blir präglade till att tro att vi antingen har en röst och plats i det här samhället, eller att vi inte har det.

Pjäsens manusförfattare och regissör Monica Wilderoth har intervjuat kvinnor med olika bakgrund, bosatta i Östergötland, och låtit sig inspireras av deras tankar om frihet. Det resulterade i en lätt och vacker föreställning om svåra ämnen. En ömtålig och varmt humoristisk berättelse, gestaltad av åtta skådespelerskor.

Prisinformation

Se biljettpriser på www.ostgotateatern.se/biljettpriser

Faciliteter

Kafé