Se och göra

Friluftsfrämjandet Finspång

Finspång

Friluftsfrämjandet i Finspång har funnits sedan 1941 och vi är en av Östergötlands 14 lokalavdelningar. Föreningen äger markområdet och föreningsstugan vid Lunddalen som ligger med utsikt över sjön Bleken strax norr om Finspång. Vårat måtto är ledarledda friluftsaktiviteter för alla.

Vi vill väcka friluftsintresset och ge friluftsintresserade i alla åldrar möjlighet att upptäcka och vara i vår fantastiska natur. Basen för vår verksamhet är Lunddalen men verksamhet bedrivs runt om i skog och mark, på vatten och fjäll beroende på aktivitet och årstid. Vi erbjuder spännande naturupplevelser med utbildade ledare som gör aktiviteterna trevliga, säkra och utvecklande för barn och vuxna.

Friluftsfrämjandet i Finspång har idag runt 300 medlemmar varav drygt 100 barn i åldrarna 1-12 år. För de yngre bedriver vi i mån av ledare t.ex. Skogsmulle och strövare. 

Lunddalen

Anläggningen ligger naturskönt vid sjön Bleken. I omgivningarna finns det utmärkta möjligheter till friluftsliv - vandringar, cykelturer och kajakturer. Vid stugan finns det ett 2.5 km långt elljusspår i en vacker skog. Skogen inbjuder på hösten till bär och svampplockning. Vid stranden finns det en brygga med roddbåt och möjlighet till bad.I området kring Lunddalen finns markerade cykelturer. I byggnaden finns det ett välutrustat kök, storstuga, uterum, bastu och omklädningsrum.

Läs mer om Friluftsfrämjandet och våra aktiviteter på Friluftsfrämjandets webbplats. Se länk nedan.