Paket/Erbjudande

Sy en väska av gamla broderier och vackra tyger

SValsjö, Kinda

 

Med inspiration från gamla kjolväskor och boken Väskor vackra som smycken av Helena Bengtsson bjuds du in till en inspirationsdag att att sy en egen väska med gamla broderier som bas.

Kanske har du broderier som ligger i skåpet och behöver ett nytt liv. En liten flamsk väv som inte längre har någon plats på väggen? En broderad duk med fläckar? Eller någon annan fin textil som vill bli en del av en liten väska. Har du inget så finns det ett utbud av broderier och vävar som tillhandhålles gratis.

Ta med symaskin, nål, tråd, sax, tyger (till framsida, kantning och foder), broderier (om du har annars finns det ju) och eventuell annan utsmyckning. (pärlor, skinn eller vad det nu kan vara).

Eva Svensson startade för 10 år sedan utbildningen Recycle design - Återbruk (RD) på Eskilstuna folkhögskola. RD är en utbildning där deltagarna får prova en rad olika material och tekniker, med återbruk i fokus. Eva har bland annat undervisat i olika textila tekniker, både på RD och olika kort och distanskurser och är utbildad hemslöjdskonsulent på Handarbetets Vänner.

 

Plats: Affären Svalsjö med Pers mekaniska kabinett

Tid: 17 juli kl 11 -17

Kostnad: 500:- inkl lättare lunch o fika och material (om du inte har eget)

Anmälan senast 10 juli till info@helldorff.se eller mobil 0761951670

Faciliteter

Kafé
Badplats