Paket/Erbjudande

Kajak Glamping

Gryt, Valdemarsvik

Treetent Glamping
Upplev en tvådagars paddling i en av Sveriges bästa paddelvatten i orörda Gryts Skärgård. All utrustning ingår, och ni kommer i egen takt ta er ut till olika öar och uppleva svensk skärgård när den är som allra bäst. På nattlägret finns vår unika tältlösning – ni får sova svävande över marken i Treetents, och innan dess uppleva bastubad i solnedgången.
Turen utgår från natursköna Ekön i Gryts skärgård vid Ostkustenkajak kajakcenter. Lämplig tid att starta är 09.00-10.00.
 
Dag 1.
Efter en genomgång av utrustning, säkerhet och karta börjar paddlingen ut till Gubbö kupa. Det tar ungefär två timmar dit i lugnt temp, och på Gubbö kupa har funnits sjömärke sen åtminstone 1600talet. Nuvarande sjömärke är i form av ett 4 meter högt stenkummel som restes i juni 1826. Tidigare stod här en vårdkase som en del av det system som fanns längs kusten för att varna under ofärdstid. På sin plats 30 meter över havet har man en hänförande utsikt från kummeln över nästan hela Gryts skärgård. En plats med bättre utsikt för att njuta av den medhavda lunchen kan man knappast finna på denna sida av Östersjön.
 
Turen går på eftermiddagen vidare till Vesslingsö  är kortare och tar ungefär en timme att paddla. Det är här vi ska ha vårt läger och uppleva den vackra svenska sommarnatten i våra treetents. Treetents är tält som sätts upp i träden, och känslan av att sväva ovanför marken med en hänförande vy är obeskrivlig. Vi på Ostkusten Kajak redan har placerat tälten på en plats där vi inte skadar den unika miljön och som maximerar er upplevelse av skärgården.
Middag lagar ni själv när det passar, och gasolkök ingår i hyran. Förutom en härlig matupplevelse rekommenderar vi att ni paddlar ut en tur sent på kvällen och upplever solnedgången från kajak. Lugnet i en kajak med solen som går ner och stjärnorna som dyker upp är något utöver det vanliga.
Sitt dock inte för länge och njut, för i land har vi även placerat en otroligt naturnära ved bastutält. Perfekt att använda efter dagens all paddling, och kanske ni även passar på att ta ett klassiskt svensk nakendopp på aftonen! Bastun har vi placerat tryggt och säkert och ni kommer att få noggranna instruktioner för hur ni hanterar den.
Detta kommer ge er en härlig känsla av avkoppling och återhämtning efter en dags paddling.
 
Dag 2.
Om ni väljer att ta en riktigt sen natt eller en väldigt tidig morgon så erbjuder nu Östersjön sin allra vackraste soluppgång. Livet vaknar till, sjöfåglarna sträcker och har ni riktig tur så kanske ni ser någon av älgarna som huserar bland öarna.
På förmiddagen finns chans att upptäcka alla fina öar runt Vesslingsö och solbada vid någon egen strand eller klippa. Närliggande Fångö har en intressant historia av kopparbrytning under 1800-talet.
Paddling tillbaks till Ekön som tar ca. 1,5 timme där man kan bestämma själv när man kommer tillbaks till Ekön, kanske vill man vara ute till sen kväll för att uppleva kvällspaddling.
 
 
 
Vi visar er på sjökort lämplig väg att paddla med hänsyn till vindar.
Den här turen lämpar sig till de som paddlat en del förut men är inte någon avancerad eller fysiskt krävande tur.
Vill man utöka antal dagar så går det bra. Kostar 600:-/person.
All mat ingår och kommer från 24 Hour Meal.
All utrustning ingår förutom dryck och övrig snacks och frukt som man vill ha med,

 

Prisinformation

Paddling med boende i trädtält och bastu ingår. all utrustning ingår.

Lunch, middag och friúkost ingår.

Lämplig för den som paddlat tidigare och har en del erfarenhet av camping.

Res med kollektivtrafiken

Busshållplats Ekövägen i Gryt. Buss 464

Fakta

Paddling utan guide i Gryts skärgård under två dagar. Vi utgår från kajakcenter på Kustcamp Ekön. Bastu och treetent ingår och mat från 24 Hour meal. Vi ser till att bastu är på plats från våra Mobila bastu tält. Vi går igenom var ni kan paddla beroende på kunskap och väderutsikt. Förbokning under hela sommaren krävs för att vi ska kunna boka upp kajaker mm. Period hela sommaren från 19 Maj-13 September Ni kan starta när ni vill och öppettiderna är 10.00-18.00 men om ni meddelar innan så kan ni starta och lämna andra tider.

Vägbeskrivning

# Avstånd från Norrköping-Ekön är ca. 70km.
# Väg 22 Norrköping mot Söderköping –Valdemarsvik

# Kör in mot Valdemarsvik och åk mot Gryts skärgård väg 212, skylt Gryt ca.20 km ,man följer vägen som som går igenom Gryt och vidare mot Fyrudden, 2,2 km efter Gryt så svänger ni höger vid skylten Camping Eköns . Följ den vägen ytterligare ca. 2 km så kommer ni till Campingens restaurang och receptions byggnad som ni har på höger sida.
Sedan kan ni gå ner Ca. 200m ner till vattnet så ser ni oss nere vid vattnet.

Faciliteter

Kanotuthyrning
Badstrand