Paket/Erbjudande

Öl inclusive

Ramfall/ Ydre, Ydre

Vi erbjuder dig det stora, etablerade, välrenommerade bryggeriet Åbro, det lilla prisbelönta hantverksbryggeriet Nääs samt en gemensam egen hembryggning.
En bryggerihelg inlindat av besök i beskans himmelrike Kalvsveds Humlegård.
Tripp, trapp trull i ölbryggning, och allt detta med helpension på vackra Solviken vid sjön Sommen.

Program Öl inclusive:
I följande presenterade program har vi satt samman en fullspäckad långehelg där allt ingår, just detta program har vi satt fasta datum för när de sker.  Vi planerar mer än gärna ihop andra träffar där ni själva väljer utav ett brett innehåll och egna passande datum. I de fall vill vi att ni är en grupp på minst 10 personer.
Men nu åter till Öl inclusive, vår färdigbotteljerade ölhelg.

Fredag
Ankomst på förmiddagen till Solviken, incheckning med kaffe med macka och presentation av ölinclsuives program. Under ledning av Per Johnsson (grundare av Jönköpings bryggeri) börjar vi brygga vår gemensamma sats hemöl.

En buss hämtar upp oss för transport till Vimmerby och Åbro Bryggeri. Väl där blir det först en lunch i bryggeriets restaurang och efter en visning inne på bryggeriet följer en utmanande provning med rubriken ”Felsmaker”, om vi har lite tur leds Ölinclusives provning av deras bryggmästare.  Vi far tillbaks till Solviken och brygger färdigt vårat öl samtidigt som vi hugger en macka med öl.

På kvällen bjuds det på tvårättersmiddag med lämpliga öl till och därefter blir det bastuhäng innan man kryper ner i en skön säng (enkelrum).


Lördag:
Efter frukost tappar vi upp ölen och åker till Kalvsveds Humlegård där vi gör en vandrande tidsresa från förr till nu under visningen på gården. Vi lär oss högt och lågt om odlingsförhållanden, maskiner och livssymbioser för framtagningen av Svensk KRAV humle. En varm lunch följs upp med ett besök med rundvisning på Nääs Gårdsbryggeri.

Så var det dags för kaffe och macka med gott tilltugg från Nääs Kött & Vilt innan vi åker tillbaks till Solviken för en stunds återhämtning. Därefter avnjuter vi en fyrarätters ölsupé, baserad på lokala specialiteter matchat med Nääs öl. Bryggaren från Nääs äter med oss och guidar genom middagen följt av en god natts sömn.


Söndag
Öl inclsuive rundar av. Vi avnjuter en sen frukost, kramas och lovar varandra evig vänskap innan vi skiljs åt för hemfärd. Kan en helg bli trevligare?

Pris 4375 kr per person

Datum:
Öl inclusive, Den svenska ölresan helger 2018:

  • 23-25 februari (Vi kör en generalrepetition med gäster. Vill du vara vår ölflanerande testkanin ska du vara med på testhelgen. Som tack är priset reducerat till 2 900 kr per person.)
  • 27-29 april
  • 7-9 september

Det är ett begränsat antal platser så vi rekommenderar er att boka tidigt.

Har ni önskemål på en egen ölinclsuive- variant för möhippan, svensexan, konferensen, eller kompishänget med specialanpassat innehåll är ni hjärtligt välkomna att kontakta oss. Berätta för oss hur mycket tid ni har- Allt från en eftermiddag till en hel helg är möjligt, så ger vi er ett bra förslag.

Omfattning Öl inclusive: 
Helpension inkluderande två övernattningar i enkelrum, två frukostar, två luncher inkl alkoholfri dryck och kaffe, tre fika, en tvårättersmiddag inkl två olika glas Åbro starköl, en fyrarätters supé med fem olika glas Nääs starköl, en gemensam sats hemöl samt busstransport på lördagen. Dessutom två bryggerivisningar samt en separat provning på Åbro. Kort och gott allt ingår utom transport till humlegården på fredagen som vi sköter i egna bilar (ca 30 km ToR).

På Solvikens Vandrarhem möts du av en fantastiskt vacker miljö där vi ligger på en udde i sjön Sommen. Våra rum är trevliga med sköna sängar, generösa garderober, handfat på rummet och förgyllt med sjöutsikt. I de gemensamma delarna finns samlingsrum, gästkök, pingisrum samt rikligt med toaletter och duschar.
Jag är intresserad av Ölinclusive!
Genom att skicka oss formuläret kan vi snabbt återkomma till dig med svar på om det finns plats eller på dina övriga frågor.

Det går även bra att kontakta Peter Sterne direkt på: 070-628 20 41 eller peter@solviken.nu
 

 

 

Prisinformation

Pris 4375 kr per person

  • 23-25 februari (Vi kör en generalrepetition med gäster. Vill du vara vår ölflanerande testkanin ska du vara med på testhelgen. Som tack är priset reducerat till 2 900 kr per person.)
  • 27-29 april
  • 7-9 september

Vägbeskrivning

Hitta hit
Med buss från Tranås:
Buss 630 mot Österbymo, hållplats
“Bubbetorp” efter ca 14 min.
www.ostgotatrafiken.se

Med bil: Från Tranås, 20 km, väg
131 mot Österbymo. Man passerar
Hestra/Östergötland. Cirka 4 km
efter Hestra svänger man till
vänster,
mot Solviken.

GPS till Solviken
N 57°57`42” E 15°08`54”