Se och göra

Sonstorps IK

Finspång

Sonstorps IK Bildades den 17 mars 1921

Det spelades en bandymatch mellan ett antal pojkar på sjön Gölen i Grytgöl. Greve G.O. Mörner hade utlyst ett pris på 50 kronor till vinnande lag.  Efter matchen diskuterades om det fanns något intresse av en Idrottsklubb i Sonstorp. Samma dag bildades Sonstorps IK. Greve Mörner skänkte mark invid ån vid Sonstorps Bruk som medlemmarna iordningställde till en fotbollsplan.

1931 började seriespel i Östgötaserien klass III. Under åren har det funnits olika sektioner ex. friidrott, skidor, bandy, bordtennis och cykel förutom fotbollen.   För att få lite inkomster byggdes en dansbana vid Sonstorps Bruk. I början av 60-talet flyttades verksamheterna till nuvarande Stråkvad. Under årens lopp har de olika sektionerna försvunnit och endast fotbollen finns kvar.

Samhällsfrågor.

Förutom fotbollsverksamheten har Sonstorps IK ambitionen att bidra till en levande landsbygd. Klubben ger också ut ett lokalt blad ”InSIKten” vår och höst. Genomförda projekt är Rastplatsen i samhället och ett Utegym nedanför golfbanan samt en Boule-bana som alla är öppna för intresserade.

Utegymmet och Boule-banan har blivit verklighet tack vare bidrag från Hällestads Röda Korskrets och Östergötlands Idrottsförbund.

Och idag spelar man i huvudsak fotboll på Stråkvads IP.

Välkommen att träna med oss!