Se och göra

Finspångs Skid och Orienteringsklubb

Finspång

Finspångs Skid- och Orienteringsklubb (FSOK)

Klubben bildades 21 oktober 2002 och har idag 350 medlemmar.  

Som hörs på namnet så står orientering och skidåkning på programmet. Närbesläktade sporter finns också inom verksamheten såsom terränglöpning, mountainbike orientering(MTBO), skidorientering och skid- /springskytte. 

Vi har en vår fina klubbstuga ute i Torstorp som vi ofta har som utgångspunkt när det gäller vår träningsverksamhet. Här ligger skogen nära och vi har tillgång till många bra kartor för orienteringsträning. Året runt har vi gemensamma träningar som innefattar distans, trailrunning, intervallträning, skidträningar, osv.

En grundpelare inom klubben är att våra sporter är familjesporter där alla kan vara med gammal som ung och elitsatsande som motionär. Det ger en härlig dynamik och gemenskap samtidigt som man efter vilja och ambition tar sig an utmaningar i form av träning, tävling och arrangemang.När det gäller arrangemang så är det en kul och viktig del inom klubben.

Vi arrangerar årligen minst en stor orienteringstävling samt Finspångs Stadslopp.

 Är man ett gäng med gemensamt intresse att träna inför Vasalopp, Oringen eller Lidingöloppet så vill vi verkligen rekommendera vår klubb.

Tycker man om att tävla och vill satsa inom en sport har vi utifrån en bred ungdomsverksamhet möjligheter att gå in inom vår elitverksamhet. Här har vi systematisk planering med träningar och läger för att förbättra sig och delta i tävlingar lokalt, nationellt och internationellt.

Naturligtvis har vi även regelbundet kurser och introduktion för nybörjare om du är intresserad av skidor eller orientering.

Du är välkommen om du skulle vilja testa!

 

Läs gärna mer om Finspångs SOK på www.finspangssok.se/