Se och göra

Tåkerns trädgård

Vadstena

Tåkerns trädgård är en liten familjeverksamhet som drivs på fritiden av familjen Granlund Feldt. Släkt, grannar och vänner hjälper till. 

Grundtanken är självförsörjning av grönsaker, ägg och en del kött. Överskottet säljs i den egna gårdsbutiken, ibland på lokala marknader och restauranger. På hösten levererar vi till Culinar och skolköken i Vadstena kommun. 

Några exempel på vad vi odlar är:

Vitlök, röd och gul lök, schalottenlök. 

Morötter, betor, sallad, mangold

Broccoli, vitkål, rödkål, savoykål, brysselkål

Purjolök, selleri, zucchini, pumpa

Brytbönor, vaxbönor, sockerärtor.

Potatis och bondbönor.

Nytt för 2019 är Tåkerns andelsträdgård. En andel av skörden bokas och betalas i förväg, och under 20 veckor mellan maj och december kan man hämta sin andel av nyskördade ekologiska grönsaker i säsong.

En andel kostar 300 kr/vecka och man måste boka sig för minst en halv säsong, 10 veckors leverans.

En andel räcker till ett par eller mindre familj, beroende på hur mycket grönsaker man äter så klart!

Det går bra att boka flera andelar, och jag har funderingar på halva andelar också för ensamhushåll, om man inte kan dela med någon.  

Prisinformation

300kr/tåkerns trädgårdskasse. 

Tåkerns andelsträdgård hel säsong 20 lev. 6000 kr

Vägbeskrivning

Kör söderut från Vadstena mot Ödeshög ca 7 km. Sväng vänster mot Tåkerns trädgård. Passera Herrestad kyrkby och kör rakt mot Tåkern ytterligare en km (passera lillgården). Tag andra avfart till vänster vid brevlådan och höger efter ca 200m. Du ser grishyddor och växthus på höger hand. P-plats på grusplanen. Gårdsbutik i ladan. Välkomna in!

Faciliteter

  • Året runt öppet