Evenemang

Bokens dag - Författarafton på Stora teatern

Östgötateatern, Linköping

Den 20 november arrangeras Bokens dag i Linköping och traditionsenligt öppnar vi dörrarna till Stora teatern för en spännande författarafton med namnkunniga gäster.

Med start kl. 18.30 tar skådespelaren Marie Göranzon, författarna Mons Kallentoft och Martina Haag samt komikern Soran Ismail plats på scenen. Samtalet leds av Anna Lindberg, publisher för Östgöta Media.

Marie Göranzon är aktuell med den kommande självbiografin Vrålstark & skiträdd, där hon berättar om sitt liv och sina 50 år på Dramaten. Mons Kallentoft, även han född och uppvuxen i Linköping, har precis gett ut den fjärde boken om kriminalinspektör Zack Herry, som han skriver tillsammans med Markus Lutteman. I oktober kommer nästa Malin Fors-deckare, Bödelskyssen.

Martina Haag är aktuell med sin kommande roman Livet går så fort och så långsamt, som ges ut i oktober. Soran Ismail har i sin tur skrivit boken Absolut svensk – en id-handling, tillsammans med journalisten Jonas Magnusson. Boken handlar om identitet och intolerans och ges ut i september.

Bokens dag arrangeras av Corren, Linköpings stadsbibliotek, Östgötateatern och kommunens kultur- och fritidsnämnd. Årets arrangemang är det 28:e i ordningen och biljetterna släpps den 7 november.

Prisinformation

Biljetterna säljs i år genom Östgötateatern och kan bokas via telefonbokningen, internet eller i teaterhusets biljettkassa fr.o.m. den 7 november kl. 12.00.

Parkett och 1:a balkong 225 kr
2:a balkong 200 kr

Hoppa förbi facebookflöde

Faciliteter

Kafé